Περικοπές στο Ισπανικό ποδόσφαιρο

17:04 19/9/2012 - Πηγή: AEK365

Και η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για ποσά τόσο μικρά που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «αδιάφορα». Ίσα -ίσα το αντίθετο.

Τα χρέη των ισπανικών ομάδων αγγίζουν τα 750 εκατομμύρια ευρώ από φόρους που δεν έχουν καταβληθεί και άλλα 600 εκατομμύρια ευρώ για χρήματα που θα πρέπει να έχουν δώσει για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης!

Το αποτέλεσμα που ανακοίνωσαν οι ισπανοί είναι το αποτέλεσμα του πλάνου που συμφωνήθηκε και πλέον ακολουθείται από τις ομάδες τον περασμένο Απρίλιο και καθορίζει το πλαίσιο που θα κινηθούν οι ομάδες μέσα στα επόμενα οικονομικά έτη για να μπορέσουν να

αρχίσουν την αποπληρωμή των χρεών τους.

«Πρόκειται για την πρώτη φορά που βλέπουμε τα ποσά αυτά να μειώνονται μετά από αρκετά δεκαετίες», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αθλητισμού, Μιγκέλ Καρδενάλ ο οποίος επεσήμανε ότι μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η απόφαση των ομάδων να κινηθούν σε... ρηχά νερά στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Σε αριθμούς... Παρατηρήθηκε ότι υπήρξε μείωση κατά 65% στο συνολικό ποσό που σπατάλησαν οι ομάδες της Πριμέρα και της Σεγούντα Ντιβισιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα