Πέθανε ο εκατομμυριούχος που ζούσε σαν άστεγος

16:08 23/8/2014 - Πηγή: AEK365

Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γερμανός επιχειρηματίας Κλάους Ζάπφ, ο οποίος αν και εκατομμυριούχος ζούσε με ελάχιστα χρήματα. Ο Ζαπφ «έφυγε» μετά από καρδιακή προσβολή.

ήταν Ο Ζαπφ ήταν ο ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Zapf Umzuge, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες μετακομίσεων στην Ευρώπη, πέθανε στις 20 Αυγούστου, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της επιχείρησής του.

Ο Ζαπφ είχε τεράστια περιουσία 12 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο ζούσε σε ένα μικρό διαμέρισμα απλά καλύπτοντας μόνο τις βασικές δαπάνες διαβίωσης. Σύμφωνα με τα γερμανικά δημοσιεύματα ζούσε με

λιγότερα από 300 ευρώ το μήνα.

Μάλιστα, τα βράδια έβγαινε στους δρόμους και συνέλεγε άδεια ανακυκλώσιμα μπουκάλια με σκοπό να πάρει το αντίτιμο για την επιστροφή τους.

Ο Ζαπφ ίδρυσε την εταιρεία του στο Δυτικό Βερολίνο το 1975, μετά την διακοπή των σπουδών του στα νομικά. Παρόλο που είχε πολλά φορτηγά ο ίδιος δεν ήξερε να οδηγά, αλλά πολύ συχνά βοηθούσε τους υπαλλήλους στο κουβάλημα των επίπλων. Χρέωνε περισσότερα τους πελάτες στις πλούσιες συνοικίες του Βερολίνου και λιγότερο στις φτωχές, ενώ μοίραζε στους υπαλλήλους τα περισσότερα από τα κέρδη.

Η εταιρία του υπολογίζεται πως απασχολεί περίπου 600 εργαζομένους, ενώ ο αριθμός των πελατών της ανά χρόνο ξεπερνά τους 60.000 σε 14 διαφορετικά μέρη.

Ο Ζαπφ είχε παντρευτεί και χωρίσει δύο φορές, αλλά τον περασμένο Ιούνιο παντρεύτηκε και τρίτη φορά. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο θάνατός του επήλθε ενώ βρισκόταν στο μήνα του μέλιτος...

Keywords
Τυχαία Θέματα