Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άντρας

21:32 11/9/2012 - Πηγή: AEK365

Σε ηλικία 122 ετών πέθανε ο γηραιότερος άντρας του κόσμου. Ο Μαγκόμπεντ Λαμπαζάνοβ από τη Ρωσία είχε γεννηθεί το 1890 πριν καν αναλάβει το θρόνο ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας, Νικόλαος ο Β', ενώ όταν ο Λένιν κυριάρχησε με την επανάσταση των Μπολσεβίκων το 1917 ήταν ήταν ήδη 27 ετών!

Ο Μπαγκόμπεντ υποστήριζε ότι το μυστικό της μακροζωίας είναι η αποχή από το αλκοόλ, το τσιγάρο και... τις γυναίκες! Βέβαια ο ίδιος είχε παντρευτεί δύο φορές καθώς είχε χωρίσει από την πρώτη του γυναίκα καθώς δεν

μπορούσε να κάνει παιδιά!

Ο υπερήλικας στα νιάτα του δούλευε ως ξυλουργός δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει ή να γράφει αλλά ήταν ένθερμος υποστηρικτής της σωστής διατροφής με φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά. Βασικό όμως στοιχείο της διατροφής του ήταν και το άγριο σκόρδο, το οποίο θεωρούσε πραγματική τροφή για αιωνόβιους!

Ο Μπαγκόμπεντ ήταν μουσουλμάνος και ζούσε στο χωριό Νταγκεστάν στον Καύκασο, το οποίο φημίζεται για τη μακροβιότητα των κατοίκων του. Στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ήδη πάνω από 50 ετών και ο Στάλιν τον εξόρισε στη Λατινική Αμερική απ' όπου επέστρεψε το 1950.

Είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά, από τα οποία ζουν τα τρια, 18 εγγόνια και 20 δισέγγονα!

Ο Μπαγκόμπεντ δεν έχει περάσει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες καθώς δεν έχει επίσημο πιστοποιητικό γέννησης λόγω των ταραγμένων χρόνων κατά τα οποία γεννήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα