Σισέ: Θα φύγω από το γήπεδο

13:04 25/10/2013 - Πηγή: AEK365

Το νέο κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης στα γήπεδα με "θύμα" τον Γιάγια Τουρέ της Μάντσεστερ Σίτι εξακολουθεί να αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης με τον Τζιμπρίλ Σισέ να υποστηρίζει πως αν συνέβαινε κάτι ανάλογο στον ίδιο θα έφευγε από το γήπεδο.
Ο Γάλλος επιθετικός της Κούμπαν Κράσνονταρ μίλησε στο SkySports με αφορμή τον αγώνα με την Σουόνσι για το Europa League και όταν ρωτήθηκε αν θα έφευγε από το γήπεδο στην περίπτωση που δεχόταν ρατσιστική επίθεση ήταν σαφής: "Ναι θα έφευγα. Προσωπικά

θα έφευγα".
Ο Σισέ είπε επίσης το εξής: "Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως το ποδόσφαιρο είναι ένα κράμα από φυλές. Θα πρέπει να το αποδεχθεί αυτό. Το περίεργο είναι πως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μαύρος. Δεν μπορώ να το καταλάβω ακόμα. Οι οπαδοί τους δεν σκέφτηκαν ή δεν συνειδητοποιούν τι κάνουν. Νομίζω πως αυτό είναι ηλίθιο. Στο πρωτάθλημα, όπως φαίνεται, δεν συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά επειδή γνωρίζουν πως θα υποστούν κυρώσεις. Ελπίζω η FIFA να κάνει κάτι τώρα. Ελπίζω πως θα τιμωρηθούν. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα τους πει τι θα κάνουν. Οι FIFA και UEFA θα πρέπει να είναι ισχυρές και να τους τιμωρήσουν. Για παράδειγμα, να μην ξαναπαίξουν με τους οπαδούς τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Κάτι τέτοιο.
Αν θέλουν να κριτικάρουν εμένα ή τον Γιάγια κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξεις πως δεν σου αρέσει κάποιος, όμως αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα".

Keywords
Τυχαία Θέματα