Σοκάρει η δολοφονία 8χρονου στην Ιταλία

16:11 1/12/2014 - Πηγή: AEK365

Η δολοφονία ενός οχτάχρονου αγοριού έχει σοκάρει την ιταλική κοινωνία. Ο μικρός Αντρέα Λόρις Στιβάλ στη Σικελία βρέθηκε νεκρό σε χαντάκι έξω από τη Ραγκούζα της Σικελίας, αφού εξαφανίστηκε λίγο αφού τον πήγε η μητέρα του στο σχολείο. Η εισαγγελία έχει επέμβει αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Η εισαγγελία ερευνά το περιστατικό ως ανθρωποκτονία, ενώ η νεκροψία επιβεβαιώνει ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και στο παρελθόν. Οι αρχές θεωρούν ότι ο δράστης ήταν γνωστός στο παιδί.

Η τραγωδία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτοτ, όταν η 25χρονη μητέρα του Αντρέα Λόρις

Στιβάλ τον πήγε στο σχολείο του στην κωμόπολη Σάντα Κρότσε Καμερίνα, έξω από την Ραγκούζα της Σικελίας. Η μητέρα τον άφησε στο σχολείο και έφυγε, αλλά το παιδί -σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία- δεν μπήκε ποτέ μέσα.

Η τελευταία φορά που καταγράφηκε κάποιο ίχνος του μικρού είναι από την κάμερα ενός αρτοπωλείου που βρισκόταν στην πορεία προς το σχολείο και κατέγραψε την μητέρα με τον μικρό να πηγαίνουν προς την κατεύθυνση του σχολείου.

Η μητέρα πήγε να πάρει το παιδί της νωρίς το μεσημέρι και τότε έγινε αντιληπτό ότι το παιδί λείπει. Αμέσως ενεργοποιήθηκε η αστυνομία αλλά και οι κάτοικοι της πόλης και όλοι μαζί ξεκίνησαν να ψάχνουν το παιδί. Τελικά, το παιδί βρήκε στις πέντε το απόγευμα του Σαββάτου, ένας κυνηγός που είχε πάρει εθελοντικά μέρος στην έρευνα. Το παιδί βρέθηκε σε ένα τσιμεντένιο χαντάκι, βάθους πάνω από δύο μέτρα, στην άκρη επαρχιακής οδού, τία χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο.

Η σωρός του μικρού, όταν βρέθηκε, ήταν ήδη σε νεκρική ακαμψία το οποίο σημαίνει ότι ο θάνατός του επήλθε αργά το πρωί ή νωρίς το μεσημέρι. Αυτό σημαίνει ότι είναι μάλλον απίθανο να έφτασε το παιδί με τα πόδια στο σημείο.

Η οικεία εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα κατ' αγνώστων για δολοφονία, υπογραμμίζοντας πως άνοιξε προληπτικά την έρευνα και ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας, το παιδί είχε υποστεί βαρύ τραύμα στο κεφάλι και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά, όπως και στο παρελθόν. Θεωρείται πιθανότερο ότι το παιδί ακολούθησε κάποιον που γνώριζε αφού τον άφησε η μητέρα του και πριν μπει στο σχολείο.

Η εισαγγελία τόνισε ότι δεν υπάρχουν ύποπτοι. Ο πατέρας του παιδιού βρισκόταν κοντά στη Ρώμη και ενημερώθηκε από τη σύζυγό του, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

O κυνηγός που βρήκε το παιδί ανακρίθηκε για σχεδόν τέσσερις ώρες το βράδυ της Κυριακής. Η εισαγγελία ανέφερε πως στην παρούσα φάση δεν θεωρείται ύποπτος, και ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον πολιορκούσαν πως «είπε ό,τι γνώριζε, και είναι ήρεμος». Το αυτοκίνητό του έμεινε στην αστυνομία, ο ίδιος επέστρεψε σπίτι του.

Τις εικασίες έχει επιβαρύνει δήλωση που αποδόθηκε στον πατέρα του μικρού και μεταδίδουν όλα τα ΜΜΕ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι ξέρει «ποιος ήταν» και πως «θα τον σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια». Η αστυνομία πάντως διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο πατέρας τούς είπε για δολοφονία, λέγοντας πως η συνέχεια της έρευνας αναμένεται να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα