Σοκαριστικά στοιχεία από την Ελλάδα για τη βία κατά των γυναικών

12:47 25/11/2013 - Πηγή: AEK365

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την κακοποίηση γυναικών και στη χώρα σήμερα, 25η Νοεμβρίου, μέρα που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 1999, με αφορμή τη φρικτή δολοφονία των πολιτικών αγωνιστριών αδελφών Μιραμπάλ, από την Δομινικανή Δημοκρατία

του δικτάτορα Τρουχίλο, προκειμένου να αναδείξει το δυσάρεστο αυτό κοινωνικό φαινόμενο σε παγκόσμια διάσταση.

Μπορεί να έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε ωστόσο το φαινόμενο ακόμα και στον «εξελιγμένο» κόσμο είναι πολύ έντονο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των ακραίων αντιλήψεων που επικρατούν.

Στην Ελλάδα, δυστυχώς το φαινόμενο όχι απλώς δεν έχει εξαλειφθεί, αλλά έχει εξελιχθεί κιόλας, αφού δεν περιορίζεται πλέον μόνο σε περιπτώσεις χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, αλλά συναντάται σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Τα στατιστικά στοιχεία, καταγράφουν ότι το 68% των γυναικών που υπέστησαν κακοποίηση είναι έγγαμες ωστόσο μόλις ένα 16% είναι αλλοδαπές, εκ των οποίων 4 στις 10 προέρχονται από τα Βαλκάνια.

Οι 7 στις 10 γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή και ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ 6 στις 10 γυναίκες βρίσκονται σε μέτρια ή καλή οικονομική κατάσταση.

Όσον αφορά τους δράστες, περισσότεροι από τους μισούς είναι δευτεροβάθμιας ή ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ μόλις 1 στους 10 είναι άνεργος.

Keywords
Τυχαία Θέματα