Σπανός: Να συμφωνήσουν οι μεγάλοι για το καλό του ποδοσφαίρου

09:47 29/12/2014 - Πηγή: AEK365

Για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Γιώργος Σπανός ο οποίος σημείωσε πως θα πρέπει οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συμφωνήσουν. Ωστόσο, αναρωτήθηκε αν οι ισχυροί έχουν αγνές προθέσεις ή προσπαθούν να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα LIVE SPORT, ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, τόνισε: "Το ποδοσφαιρο

είναι μια βιομηχανία, από την οποία ζουν χιλιάδες οικογένειες. Θεωρώ ωστόσο πως ό,τι αρνητικό σε σχέση με το ποδόσφαιρο μας προβάλλεται πολύ πιο έντονα σε σχέση με τα θετικά που συμβαίνουν στον χώρο μας.
Η ουσία είναι ότι το ποδόσφαιρο μας δέχεται επίθεση αρνητισμού, καθώς βρίσκεται στην επικαιρότητα ό,τι αρνητικό. Αντίθετα το θετικό, για παράδειγμα ό,τι αφορά κοινωνικές δράσεις και ανάδειξη των πρωταγωνιστών του παιχνιδιού, πνίγεται. Σε σχέση με όλους τους άλλους κλάδους της κοινωνίας μας, το ποδόσφαιρο δέχεται μεγαλύτερη επίθεση, εξαιτίας της επικοινωνιακής δυναμικής του.
Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, το οποίο αγαπώ ασφαλώς και νομίζω ότι αυτό το έχω αποδείξει με τη διάρκεια της παρουσίας μου στον χώρο και την εν γένει πολιτεία μου σε αυτόν, βλέπω τα προβλήματά του, δεν εθελοτυφλώ.
Παρασκήνιο έχουν όλες οι εκφάνσεις της κοινωνικής -και όχι μόνον- ζωής του τόπου. Πάντα υπήρχε αυτό.
Το ζητούμενο τώρα είναι να δημιουργηθεί άγραφος κώδικας αξιών. Να σταματήσουμε τις πρακτικές επικοινωνιακού τύπου, να μη νοιάζονται, ειδικά οι μεγάλες ομάδες, να ακούγονται ευχάριστα από τους οπαδούς τους όσα λένε. Και αυτό τον κώδικα αξιών να τον ακολουθήσουν όλοι.
Να καθίσουν οι μεγάλοι, μαζί και εμείς, γύρω από ένα τραπέζι και πρώτα εκείνοι να συμφωνήσουν, για το καλό του ποδοσφαίρου.
Ώστε να βρεθούν πρόσωπα κοινής αποδοχής με συμφωνία των μεγάλων σε ΕΠΟ, διαιτησία, όπου απαιτείται. Μπορεί να γίνει αυτό. Αρκεί να το θελήσουν.
Όμως, οι μεγάλες ομάδες έχουν αγαθές προθέσεις; Ή απλώς ενδιαφέρονται να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη;
Να πάμε στην ουσία, ώστε να βρούμε κοινό πλαίσιο για να προχωρήσουμε, με μίνιμουμ ατζέντα συνεννόησης, η οποία μπορεί να διασφαλιστεί.
Φυσικά, δεν περιμένω ότι θα... αγαπηθούν ξαφνικά οι μεγάλες ομάδες, ούτε μπορώ να πω ότι δεν έχουν γίνει λάθη από όλους, αλλά το ποδόσφαιρο πρέπει να προστατευτεί, πρέπει να ζήσει, πρέπει να προχωρήσει, γιατί εκτός των άλλων είναι μία υπόθεση που αφορά πολλούς, πάρα πολλούς.
Δεν ξέρω ποιος θα μπει μπροστά, όμως υπάρχουν ζητήματα που είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν.
Για παράδειγμα, σε ό,τι έχει σχέση με τις προϋποθέσεις συμμετοχής ομάδων στο πρωτάθλημα, απαιτείται η ισονομία για όλες τις εταιρείες, ώστε να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και με τις ίδιες προϋποθέσεις, αντί να ανακαλύπτουμε παραθυράκια για προβληματικές ομάδες, καθώς έτσι νοθεύεται ο ανταγωνισμός.
Επίσης, το μέτρο της αδειοδότησης, στην πράξη, έγινε πιο ελαστικό, λόγω της κρίσης, ώστε να μην ευτελίσουμε το προϊόν, να μη χαθούν μεγάλες, εμπορικές ομάδες. Ίδιες προδιαγραφές και ίδιες απαιτήσεις, είναι μια αναγκαιότητα για το πρωτάθλημα μας, ωστόσο προέχει η συνεννόηση, για το κοινό καλό".

Keywords
Τυχαία Θέματα