«Στο χέρι μας ο τίτλος»

15:26 13/12/2011 - Πηγή: AEK365

Ο Νίκος Ριγανάς μίλησε στο www.handball.org.gr για το νέο πρωτάθλημα που είναι έτοιμος να προσθέσει στο παλμαρέ του

Διανύει τον δεύτερο χρόνο του στην Κονστάντζα και έχει καταφέρει ήδη να κατακτήσει ένα νταμπλ και ένα Σούπερ Καπ Ρουμανίας. Ο Νίκος Ριγανάς οδεύει προς 9ο τρόπαιο της καριέρας του, μιας και η ομάδα του βρίσκεται πολύ κοντά στο 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 7ο της ιστορίας της. Η Κονστάντζα

μετά την νίκη της με 27-25 επί της Μπακάου, στο ντέρμπι κορυφής, αποσπάστηκε 4 βαθμούς από την αντίπαλο της, έχοντας «11 στα 11» στη Ρουμανική λίγκα, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει πλέι- οφ!

Ο 27χρονος δεξιός ίντερ που σημείωσε 2 γκολ στην αναμέτρηση με την Μπακάου έχει ήδη γράψει ιστορία στο ελληνικό χάντμπολ -ενώ έχει μπει και στο πάνθεον του ελληνικού αθλητισμού- αφού είναι ο μοναδικός χαντμπολίστας που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με 4 διαφορετικές ομάδες (Φίλιππος Βέροιας 2003, Πανελλήνιος 2007, ΠΑΟΚ 2010, Κονστάντζα 2011). Αν μάλιστα συμπεριληφθεί και το Κύπελλο με τον Αθηναϊκό (2006), τότε έχει κατακτήσει τρόπαια με 5 διαφορετικές ομάδες!

Φέτος λοιπόν αν καταφέρει να πάρει ξανά το πρωτάθλημα η Κονστάντζα θα φτάσει τους 9 τίτλους, ενώ αν κερδίσει και το Κύπελλο θα συμπληρώσει 10!

Ο τέταρτος Ελληνας χαντμπολίστας μετά τους Σάββα Καρυπίδη (Σαφχάουζεν- Ελβετία), Σπύρο Μπαλωμένο (Σάβεχοφ- Σουηδία) και Κώστα Τσιλιμπάρη (Κονβερσάνο- Ιταλία) που κατακτά πρωτάθλημα εκτός συνόρων μίλησε στο www.handball.org.gr για την φετινή χρονιά, αλλά και το μέλλον του...

Τι σήμαινε για την ομάδα σου η νίκη επί της Μπακάου;

«Η Μπακάου είναι η δεύτερη διεκδικήτρια του τίτλου μετά από εμάς. Ηταν ένα ντέρμπι με πολλές εναλλαγές στο σκορ. Καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι χάρις την πολύ καλή μας άμυνα, που μας έδωσε την δυνατότητα να βάλουμε εύκολα γκολ στην αντεπίθεση. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δε είχαμε πολύ σωστές επιλογές στην επίθεση. Ηταν μία πολύ σημαντική νίκη, αφού πλέον μπορούμε να πούμε ότι κάναμε μεγάλο βήμα για τον τίτλο. Από δω και στο εξής είναι στο χέρι μας».

Η φετινή πορεία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν αυτή που περιμένατε. Τι έφταιξε και αν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης;

«Στο Τσάμπιονς Λιγκ κάναμε την πρώτη μας νίκη κόντρα στη Μέταλουργκ. Μπορεί μέχρι τώρα να μην τα έχουμε πάει καλά, αλλά έχουμε ακόμα ελπίδες ουσιαστικές και μαθηματικές, εφόσον κερδίσουμε στην έδρα μας την Αγία Πετρούπολη και την Βίσλα Πλοκ. Αν όλα πάνε καλά θα παίξουμε την πρόκριση μας στο παιχνίδι με τη Σίμος Κόπερ στη Σλοβενία. Από την αρχή γνωρίζαμε πως ο όμιλος μας -εκτός από το Αμβούργο που είναι σε άλλο επίπεδο- είναι πολύ δυνατός και ισορροπημένος. Μετά τα Χριστούγεννα η ομάδα ανεβάζει ρυθμούς και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάμε καλύτερα».

Το ότι δεν έχετε βρει ρυθμό έχουν παίξει ρόλο οι συχνές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία;

«Είναι αλήθει

Keywords
Τυχαία Θέματα