Στον Ολυμπιακό το ντέρμπι

18:41 25/2/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και με εξαίρεση το τρίτο σετ (όπου βρέθηκε να χάνει με 20-23) επικράτησε σχετικά εύκολα του Παναθηναϊκού με 3-0.
Οι πράσινοι, πέραν όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, έχασαν στο ζέσταμα τον Ιβάν Κόλεφ (πρόβλημα στη μέση) με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Καζάζης να μεταφέρει στη θέση του ακραίου τον Νίκο Αγγελόπουλο

(είχε να αγωνιστεί ως ακραίος από την σεζόν 2006-2007 όταν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό!).
Ο Παναθηναϊκός πάντως άντεξε σ' αυτό το πρώτο σετ μέχρι το 2-2 που έγινε 6-2, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλο επιθετικό πρόβλημα, κι ο Ολυμπιακός (που αγωνιζόταν χωρίς τον Νοβότνι) πιέζοντας συνεχώς στο σερβίς έφτασε με άνεση στο 25-10.
Στο β' σετ ο Καλμαζίδης ξεκίνησε με τον Κανέλλο αντί του Ανδρεάδη, ο Γκορμπάτκοφ με άσο έφερε τον ΠΑΟ μπροστά με 2-4, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 3-0 (σερβίς Ανδρεάδη) και μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7) άρχισε να αυξάνει τη διαφορά (10-7, 14-10, 16-11, 20-13). Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων από τα μισά του β' σετ άρχισε τις αλλαγές (Σωτηρίου, Ιωάννου αντί των Φιγκερόα, Χιμένες), αλλά η ομάδα του δεν είχε πρόβλημα να τελειώσει και το β' σετ.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Κανέλλο, Σωτηρίου, Ιωάννου στο βασικό σχήμα στο τρίτο σετ, αλλά η χαλάρωση έφερε και τα λάθη με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 8-11 και να έχει κόντρα επίθεση. Το άουτ του Γκορμπάτκοφ όμως ήταν η αρχή της ερυθρόλευκης αντεπίθεσης, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει αρχικά 11-11, να προηγείται 13-12 και να ξεφεύγει 18-15 με νέο άουτ του Γκορμπάτκοφ.
Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το +3 μέχρι το 20-17 που έγινε 20-19 με άουτ επίθεση του Κοκκινάκη και μετά το τάιμ άουτ των ερυθρόλευκων, 20-20 με άσο του Αγγελόπουλου. Ο Καλμαζίδης επανέφερε τον Φιγκερόα, αλλά ο ΠΑΟ συνέχισε το σερί του με κόντρα επίθεση του Πρωτοψάλτη για το 20-21. Ακολούθησε το δεύτερο τάιμ άουτ του κ. Καλμαζίδη, αλλά ο Μαδούρας με ατομικό μπλοκ στον Κοκκινάκη έκανε το 20-22. Ο Χιμένες με την επιστροφή του κάρφωσε άουτ για το 20-23 για να δώσει τέλος στο σερί (0-6) του ΠΑΟ ο Πετρέας. Στην επόμενη φάση με μπλοκ του ίδιου στον Πανταλέοντα ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο (22-23). Ο Καζάζης πήρε τάιμ άουτ, αλλά ο Κοκκινάκης με δύο συνεχόμενους άσους έφερε τον Ολυμπιακό σε ματς μπολ (24-23) για να τελειώσει το ματς με επίθεση του Φιγκερόα (και πάλι από κακή υποδοχή).
«Με εξαίρεση το τρίτο σετ είμαι ικανοποιημένος με την ομάδα μου. Στα δύο πρώτα παίξαμε καλά, παίξαμε σωστά, αλλά στο τρίτο περιμέναμε να μας το δώσει ο αντίπαλος», είπε ο Γιάννης Καλμαζίδης με τον Δημήτρη Καζάζη να σημειώνει από την πλευρά του: «Αγωνιστικά, δεδομένου και του προβλήματος που προέκυψε, η ομάδα προσπάθησε. Όσοι παίκτες απέμειναν έκαναν ότι μπορούσαν σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο για εμάς. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, το έχω πει πολλές φορές και πλέον έχουμε το μυαλό μας στα δύο τελευταία ματς με Αλεξανδρούπολη και ΠΑΟΚ».
Να σημειώσουμε ότι στο τέλος του αγώνα επικράτησε ένταση κατά τη διάρκεια της α
Keywords
Τυχαία Θέματα