Στον τελικό η Βουλγαρία

15:53 30/3/2014 - Πηγή: AEK365

Πραγματοποιώντας ένα πρώτο εξαιρετικό 20λεπτο η Βουλγαρία νίκησε 27-23 το Βέλγιο και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ Γυναικών «IHF/EHF WOMEN'S CHALLENGE TROPHY», όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (30/3) και ώρα 18:00 το Ισραήλ.
Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο στις 16:00

Η ομάδα της Βουλγαρίας ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό σερί 9-0, κρατώντας χωρίς γκολ

την επίθεση του Βελγίου για 17:20 λεπτά!
Στην συνέχεια η Βουλγαρία διατήρησε με ευκολία το προβάδισμα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 16-6. Στο δεύτερο μέρος το Βέλγιο έκανε την αντεπίθεση του και συγκεκριμένα στο 40' μείωσε σε 18-12, κάνοντας την τελευταία της προσπάθεια για ανατροπή του ματς. Στο 44' η Βουλγαρία πέρασε μπροστά 21-14 και στο 53' «καθάρισε» το ματς φτάνοντας στο +8 (26-18). Η ομάδα του Βελγίου στα τελευταία λεπτά μάζεψε την διαφορά και μείωσε στο τελικό 27-23.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ροζίτσα Μπακαζίεβα (Προπονήτρια και Πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας): «Παίξαμε καλά και αξίζαμε τη νίκη. Ελπίζω να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο και αύριο στον τελικό και να σηκώσουμε το τρόπαιο».
Σε ερώτηση γιατί η ομάδα δεν αγωνίζεται στα προκριματικά μεγάλων διοργανώσεων απάντησε: «Στη Βουλγαρία το πρόβλημά μας δεν είναι ότι δεν έχουμε καλές παίκτριες. Αντίθετα, έχουμε πολλές ταλαντούχες παίκτριες. Το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε τους οικονομικούς πόρους για να λάβουμε μέρος σε προκριματική φάση Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, για αυτό τουρνουά σαν αυτό εδώ είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε αυτήν τη στιγμή».

Λίντε Πανίς (Προπονήτρια Βελγίου): «Δεν ξεκινήσαμε καλά σήμερα, τα κορίτσια ήταν λίγο νευρικά και ήμασταν άτυχες, καθώς είχαμε πολλά σου στο δοκάρι. Αυτό δημιούργησε τη μεγάλη διαφορά υπέρ της Βουλγαρίας και αυτό έκανε τη ζωή μας δύσκολη. Τα κορίτσια όμως διατήρησαν την ψυχραιμία τους και ανταποκρίθηκαν τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, με αποτέλεσμα να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Αυτό πραγματικά με ικανοποίησε εν όψει του αυριανού αγώνα γιατί τα κορίτσια ανέκτησαν την αυτοπεποίθησή τους.

Για τον αυριανό μικρό τελικό απέναντι στην Ελλάδα:
«Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Την περασμένη Πέμπτη ήταν επίσης δύσκολο παιχνίδι, αλλά το αυριανό θα είναι διαφορετικό, καθώς θα παίζουμε για το χάλκινο μετάλλιο και θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες θα είναι νευρικές.

Για το αν το τουρνουά έχει εξελιχθεί όπως το περίμενε:

«Παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιωνόμασταν και για αυτό πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στις παίκτριές μου, γιατί ακούνε ό,τι τους λέω»

Μάρλις Βερσχιούρεν (Πολυτιμότερη παίκτρια Βελγίου): «Είναι ωραίο να αναδεικνύεσαι πιο πολύτιμη παίκτρια του αγώνα και αυτό είναι το αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η ομάδα μου δούλεψε πολύ σκληρά και είχαμε υψηλό κίνητρο. Κρατάμε ψηλά το κεφάλι και όπως είπε και η προπονήτριά μας παρά το ότι σταθήκαμε άτυχες στην αρχή του παιχνιδιού τα πήγαμε πολύ καλά.»

«Περιμένουμε με ανυπομονησία την αυριανή αναμέτρηση. Ξέρουμε πως θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι απέναντι στην Ελλάδα. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι λεπτομέρειες και εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμες. Προσωπικά εγώ έχω κερδίσει σε εμπειρία από τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ- ΒΕΛΓΙΟ 27-23 (16-6)
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ριζίτσα Μπακαζίεβα): Χρίστοβα Ν., Γκριγκόροβα, Ντιμίτροβα 2, Χρίστοβα Β., Ομορέτζιε 7, Γκοράνοβα, Ντόντσεβα, Κόλεβα 2, Κοβάτσεβα 7, Μιλάνοβα, Τόντεβα, Στεφάνοβα, Γιοσίφοβα 7,Τόνεβα, Κάνεβα 2, Παναγιότοβα.
ΒΕΛΓΙΟ (Λίντε Πανίς): Άχτεν, Κόουκε, Αντόνισε 3, Ρατς, Μέρτενς 1, Κέτελς, Φερσχιούρεν Κ., Φερσχιούρεν Μ. 6, Σμετ 1, Φαν Ντεν Αμπέιλε, Ντίλεμαν 2, Νέλισεν 4, Λιπς 2, Λεονάερς 2, Μένικεν, Μπόρχερς 2.
Παρατηρητές: Μανσάντο (Ισπανία), Φουλέοβα (Σλοβακία), Διαιτητές: Μ. Σα- Β. Σα (Πορτογαλία), Κόκκινη: 55:45 Ντόντσεβα (τρία δίλεπτα), δίλεπτα: 3-4, πέναλτι: 4/6-0/0.

Keywords
Τυχαία Θέματα