Τα κριτήρια ισοβαθμίας στα πλέι οφ

15:29 14/5/2012 - Πηγή: AEK365

Οι διαφορές των τεσσάρων ομάδων στα πλέι οφ είναι πολύ μικρές. Στους 8 βαθμούς ο ΠΑΟ, στους 7 ο ΠΑΟΚ, στους 6 η ΑΕΚ, στους 5 ο Ατρόμητος. Σε κάθε αγωνιστική, η βαθμολογία διαφοροποιείται. Έτσι, δεν αποκλείεται να έχουμε στο φινάλε των πλέι οφ ισοβαθμία. Κάτι που σημαίνει ότι εκεί θα πρέπει να υπολογίσουμε τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Σούπερ

Λίγκα, για να βγει η ομάδα που θα υπερτερεί στην βαθμολογία.

Κατά σειρά προτεραιότητας ισχύουν τα εξής κριτήρια:
1) Οι βαθμοί από τα παιχνίδια των πλέι οφ μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
2) Η διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια των πλέι οφ μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
3) Η τελική κατάταξή τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ που έχει δώσει και τους δύο αγώνες της με τον Ατρόμητο, σε περίπτωση ισοβαθμία με τους Περιστεριώτες δεν έχει το προβάδισμα. Έχει μεν μία νίκη, αλλά έχει χάσει εκτός έδρας και τα τέρματα στα δύο ματς των πλέι οφ είναι 3-3. Άρα μετρά το ότι ο Ατρόμητος κατετάγη 4ος, μία θέση παραπάνω από την Ένωση.
Έτσι, για να έχει το πάνω χέρι η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ σε περίπτωση ισοβαθμίας πρέπει να τον κερδίσει την Τετάρτη με περισσότερα από ένα τέρμα διαφορά (είχε χάσει 1-0 στην Τούμπα), ενώ σε αντίστοιχη περίπτωση με τον ΠΑΟ είχε νικήσει με 2-0 και έτσι έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση νίκης, ισοπαλίας και ήττας μέχρι ένα γκολ διαφορά την τελευταία αγωνιστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα