Το ατυχές ανέκδοτο του Πινιέρα

19:01 10/12/2011 - Πηγή: AEK365

Ένα ανέκδοτο του προέδρου της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινιέρα έγινε η αιτία για πλήθος αντιδράσεων από φεμινιστικές οργανώσεις.

Ο Χιλιανός πρόεδρος κατά την διάρκεια επίσκεψης του σε διάσκεψη κορυφής στο Μεξικό θέλησε να κλείσει την ομιλία του σχετικά με την πολιτική, με ένα ανέκδοτο. Ρώτησε λοιπόν τους παρευρισκόμενους ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν πολιτικό και μία γυναίκα και έδωσε την απάντηση: «Όταν ένας πολιτικός λέει ναι, εννοεί ίσως- όταν λέει ίσως, εννοεί όχι και όταν πει όχι, τότε δεν είναι πολιτικός». Και συνέχισε: «Όταν μια κυρία λέει όχι, εννοεί ίσως- όταν

λέει ίσως, εννοεί ναι και αν πει ναι, τότε δεν είναι κυρία».

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Πινέιρα για αναχρονισμό και σεξισμό και απαίτησε να ανακαλέσει και να εξηγήσει ποια η θέση της κυβέρνησης του απέναντι στις γυναίκες της Χιλής.

«Το προϊστορικό και σεξιστικό σχόλιο του προέδρου προσβάλλει την Χιλή και τις γυναίκες και μας φέρνει 20 χρόνια πίσω», ανέφερε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Χιμένα Ρίνκον και κάλεσε την Υπουργό Γυναικείων Υποθέσεων της χώρας, Καρολίνα να σχολιάσει την κίνηση του Πινέιρα. Η Σμιντ έγραψε στο Twitter της ότι ο πρόεδρος απλά προσπάθησε να αστειευτεί, αν και η ίδια δεν γέλασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα