Το Μπόινγκ συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό

17:46 24/3/2014 - Πηγή: AEK365

Από τα πλέον επίσημα χείλη, του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, ανακοινώθηκε πως είναι βέβαιο ότι το Μπόινγκ των μαλαισιανών αερογραμμών έπεσε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι το αεροσκάφος πραγματοποίησε «βουτιά» στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, ανακοίνωσε «με μεγάλη θλίψη» ότι η τελευταία θέση του αεροσκάφους ήταν στον Ινδικό Ωκεανό, δυτικά του Περθ.

Σύμφωνα με στοιχεία από δορυφόρο,

πραγματοποιήθηκαν υπολογισμοί, οι οποίοι έριξαν μεγαλύτερο φως στην πορεία του αεροσκάφους. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού βασίστηκε σε αυτά τα στοιχεία και όχι στα συντρίμμια που βρέθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό.

Η Malaysian Airlines από την άλλη ανακοίνωσε στους συγγενείς των 239 επιβατών ότι θα πρέπει να θεωρούν «χωρίς αμφιβολία» ότι η εξαφανισμένη πτήση έχει χαθεί και ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. Μάλιστα, η εταιρεία ενημέρωσε τους συγγενείς με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο ξενοδοχείο, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι συγγενείς των επιβατών είναι τραγικές: «Μας είπαν ότι όλες οι ζωές χάθηκαν», ανέφερε συγγενής ενός εκ των επιβατών στο CNN.

«Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν λόγια που είτε εμείς, είτε κάποιος άλλος να μπορεί να πει για να ελαφρύνει τον πόνο σας. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια και να σας στηρίζουμε, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή που εξαφανίστηκε η πτήση ΜΗ370 τις πρώτες ώρες της 8ης Μαρτίου», ανέφερε η Malaysia Airlines σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία δηλώνει ότι η επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους θα συνεχιστεί, καθώς αναζητούνται οι πληροφορίες για τα ερωτηματικά που παραμένουν.

Όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, ενδεχομένως μέσα στις επόμενες 24 ώρες να έχει επιτευχθεί η περισυλλογή τους, ώστε να λυθεί το μυστήριο.

Το αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα