Το Χρυσόμαλλο δέρας και η Κολχίδα τελικά υπήρξαν

22:12 27/11/2014 - Πηγή: AEK365

Ο μύθος της εκστρατείας του Ιάσονα και των Αργοναυτών του για να βρουν το Χρυσόμαλλο δέρας ίσως να μην ήταν τελικά και τόσο μύθος, σύμφωνα με επιστήμονες γεωλόγους που ερευνούν την ορεινή περιοχή Σβανέτι στα βορειοδυτικά της Γεωργίας. Οι ερευνητές θεωρούν βάσει των ευρημάτων τους ότι η περιοχή στην αρχαιότητα ήταν πηγή χρυσού. Αν και μέχρι τώρα αμφισβητούνταν η ύπαρξη του βασιλείου της Κολχίδας η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται πλέον βέβαιο ότι ήταν η φημισμένη Κολχίδα. Οι γεωλόγοι μελέτησαν εκατοντάδες πέτρες και σημεία της περιοχής, στα οποία βρέθηκαν ψήγματα

χρυσού. Επίσης, η τοποθεσία και οι καιρικές συνθήκες της περιοχής ευνοούν την ανάπτυξη ενός τόσο σημαντικού βασιλείου.

Μάλιστα, οι χωρικοί της περιοχής συνήθιζαν να χρησιμοποιούν δέρματα προβάτων για να μαζεύουν το χρυσό. Το τριχωτό δέρμα χρησιμοποιούνταν στις εκβολές των αμμώδων ποταμών, ώστε να αιχμαλωτίζουν τους μικροσκοπικούς κόκκους χρυσού που συσσωρεύονταν εκεί. Αυτό θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει το μύθο για δέρματα προβάτων από χρυσό και να τροφοδοτήσει το μύθο του χρυσόμαλλου δέρατος. Ιστορικά κειμήλια, μεταξύ των οποίων ένα χάλκινο γλυπτό πουλιού με το κεφάλι ενός κριού, που βρέθηκε στα χωριά στην περιοχή του Σβανέτι επίσης στηρίζει την υπόθεση ότι βασίλειο ήταν η πηγή του μύθου.

Ο γεωλόγος Αβτάντιλ Οκροστσβαριντζε από το ινστιτούτο επιστημών της Γης στη Γεωργία, αναφέρει ότι η ιστορία του Ιάσονα και των Αργοναυτών μπορεί να ήταν ένα πραγματικό γεγονός και οι Αργοναύτες να ταξίδεψαν για να μάθουν για την τεχνική εξόρυξης χρυσού με δέρματα προβάτων καθώς και να αγοράσουν χρυσό.

Keywords
Αναζητήσεις
kolxida
Τυχαία Θέματα