Το clasico με αριθμούς

15:21 21/4/2012 - Πηγή: AEK365

Το σπουδαίο ντέρμπι που θα κρίνει πολλά για τον εφετινό τίτλο στην Ισπανία ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης πλησιάζει με την καταλανική εφημερίδα "Sport" να παρουσιάζει το "Clasico" με την γλώσσα των αριθμών και την βοήθεια των γραφημάτων δίνοντας έμφαση στην κόντρα Μέσι-Ρονάλντο και Γκουαρντιόλα-Μουρίνιο.

Στην μάχη των πάγκων, ο Πεπ Γκουαρντιόλα σημειώνει ποσοστό επιτυχίας 81% στην κατάκτηση τροπαίων έχοντας κερδίσει 13 τίτλους από τους 16 που έχει διεκδικήσει ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Την ίδια στιγμή ο Μουρίνιο

από το 2010 που πήγες στην Ρεάλ Μαδρίτης έχει διεκδικήσει πέντε τρόπαια έχοντας καταφέρει να κερδίσει μόνο το Κύπελλο Ισπανίας πέρσι και έτσι το ποσοστό του Πορτογάλου φτάνει μόλις το 20%. Ο Ισπανός αντίπαλος του όμως έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα, δυο Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Κύπελλο Ισπανίας, τρία Σούπερ Καπ Ισπανίας, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.
Στα 14 "Clasico" ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει 9 νίκες (64.5%), 4 ισοπαλίες (28.5%) και μόλις 1 ήττα (7%) με την ομάδα του να έχει πετύχει 32 γκολ και να έχει δεχτεί 13 τέρματα. Στο διάστημα των τεσσάρων ετών που είναι προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει αναμετρηθεί με τον Χουάντε Ράμος, τον Μανουέλ Πελεγκρίνι και τώρα τον Ζοσέ Μουρίνιο.
Σε αυτό το ντέρμπι τα βλέμματα όλων θα συγκεντρώσουν ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τους δυο παίκτες να έχουν πετύχει 41 γκολ ο καθένας στην La Liga. Ο Αργεντινός επιθετικός έχει σκοράρει 28 φορές εντός έδρας και 13 εκτός έδρας. Έχει ευστοχήσει σε έξι πέναλτι ενώ από τα 41 γκολ που έχει σημειώσει τα 35 τα πέτυχε με το αριστερό πόδι και τα πέντε με το δεξί. Από την άλλη μεριά ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει 21 φορές στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και 20 φορές μακριά από αυτό. Έχει ευστοχήσει 11 φορές από την άσπρη βούλα, έχει πετύχει γκολ με δυο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ ενώ με το δεξί πόδι έχει "εκτελέσει" 31 φορές ενώ με το αριστερό μόλις 6.

Keywords
Τυχαία Θέματα