Το «φωτεινό μυαλό» του αγγλικού ποδοσφαίρου στο deal για την ΑΕΚ!

19:12 21/8/2012 - Πηγή: AEK365

Όταν το aek365 αποκάλυψε ότι ο όμιλος επενδυτών που ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ έστειλε επίσημα την πρότασή του στην ΠΑΕ, σας ενημέρωσε ότι το έγγραφο υπέγραφε ο εφοπλιστής Δημήτρης Βιντιάδης και μια επενδυτική τράπεζα με έδρα το Λονδίνο. Σας αναφέραμε επίσης ότι η εμπλοκή της οικογένειας Βιντιάδη στην υπόθεση, της δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πρόκειται για έναν εφοπλιστή με κύρος και

σημαντικό παρελθόν.

Ωστόσο, αν ο επικεφαλής της κίνησης δημιουργεί αισιοδοξία, η ταυτότητα του «ξένου επενδυτή» προσφέρει σιγουριά ότι αν ολοκληρωθεί το deal, η ΑΕΚ μπορεί να αλλάξει εντελώς επίπεδο. Η τράπεζα η οποία υπογράφει το έγγραφο που έφτασε στα χέρια των ανθρώπων της ΠΑΕ, είναι η Seymour Pierce. Μια από τις πιο γνωστές επενδυτικές τράπεζες του Λονδίνου και της Βρετανίας γενικότερα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι η ταυτότητα του ανθρώπου που... κρύβεται πίσω από αυτήν. Ο λόγος για τον «δαιμόνιο» Κιθ Χάρις. Και αν το όνομα δεν σας λέει πολλά, το βιογραφικό του προκαλεί... ίλιγγο.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές του επιχειρηματικού λόμπι του Λονδίνου, με συμμετοχή σε deal εκατοντάδων εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο και έντονη ενασχόληση με το χώρο του ποδοσφαίρου στην Αγγλία. Ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος της Football League (της λίγκας που διοργανώνει τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών της χώρας πλην της πρώτης) και του ιστορικού σταδίου Γουέμπλεϊ. Όσον αφορά τους πελάτης του; Εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς, τον ιδιοκτήτη της Φούλαμ Μοχάμετ Αλ Φαγέτ, εκπροσώπησε τον δισεκατομμυριούχο Ράντι Λέρνερ για την εξαγορά της Άστον Βίλα, καθώς και το γκρούπ από τη μέση ανατολή που είχε κινηθεί για την αγορά της Λίβερπουλ, ενώ είχε επίσης συμμετοχή στην εξαγορά των Μάντσεστερ Σίτι και Γουέστ Χαμ(!).

Σημαντικότερη όλων όμως ήταν η συμμετοχή του στο γκρουπ των Βρετανών επιχειρηματιών με την ονομασία Red Knights, που επιχείρησαν να... απελευθερώσουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Αμερικανό Μάλκομ Γκλέιζερ και την οικογένειά του. Σε εκείνη την υπόθεση ο Χάρις ήταν ένας από τους επικεφαλής του γκρουπ, ενώ η τράπεζά του είχε ενεργή συμμετοχή στο deal... Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς ότι εκτός από άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ο Κιθ Χάρις γνωρίζει όσο ελάχιστοι πώς να αντιμετωπίζει επιχειρηματικά το ποδόσφαιρο, έχοντας «σπουδάσει» αυτή τη δουλειά κλείνοντας συμφωνίες για κάποιες από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη, αλλά και παρέχοντας οικονομικές συμβουλές στα μεγαλύτερα... πορτοφόλια του κόσμου.

Αυτός είναι λοιπόν ο «σύμμαχος» στρατηγικής σημασίας που έχει στο πλευρό του Δημήτρης Βιντιάδης. Μάλιστα, το όνομα και το βιογραφικό του Χάρις αναφέρονται στο χαρτί που απέστειλε το γκρουπ των υποψήφιων επενδυτών στην ΑΕΚ, ενώ ζητείται από τους ανθρώπους της ΠΑΕ να παρουσιάσουν με κάθε λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία που αφορούν την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας.

Το... ψήσιμο του Βιντιάδη

Η αποκάλυψη της ταυτότητας του ξένου «συμμάχου», εξη

Keywords
Τυχαία Θέματα