Το γκολ που θα σας κάνει να δακρύσετε (VIDEO)

20:05 9/12/2014 - Πηγή: AEK365

Για τον Ντάνιελ Ένγκελμπρεχτ, τον 24χρονο επιθετικό των Κίκερς Στουτγκάρδης το ποδόσφαιρο είχε τελειώσει τον Ιούλιο 2013, όταν κατέρρευσε κατά την διάρκεια ενός ματς και χρειάστηκε άμεση ανάνηψη για να επιβιώσει. Η καρδιά του τον είχε προδώσει.

Οι εξετάσεις έδειξαν φλεγμονή στην καρδιά και μη φυσιολογικό καρδιακό παλμό. Στην διάρκεια των επόμενων 16 μηνών υπέστη τρία εμφράγματα, υπεβλήθη σε τέσσερις εγχειρίσεις καρδιάς και του τοποθετήθηκε ειδικός απινιδωτής μέσα στο στήθος.

Προφανώς αν κάποιος ισχυριζόταν ότι ο Ντάνιελ Ένγκελμπρεχτ θα ξαναπαίξει κάποια στιγμή ποδόσφαιρο, έστω

και στην Γ' κατηγορία Γερμανίας όπου ανήκει η ομάδα του, θα χαρακτηριζόταν μάλλον τρελός.

Οι γιατροί, εξάλλου, του απαγόρεψαν το ποδόσφαιρο για πάντα. Αυτό το "πάντα" για τον Ντάνιελ, όμως, κράτησε μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και συγκεκριμένα το Σάββατο 15.11.2014. Στο 76′ του αγώνα κυπέλλου της ομάδας του με την SV Ravensburg ο Ντάνιελ ξαναμπήκε στον αγώνα. Μόλις 16 μήνες μετά την πιο τρομακτική μέρα της ζωής του, αγωνίστηκε για 20 λεπτά!

Όπως ο ίδιος είπε «πριν τον αγώνα φοβόμουν. Δεν νομίζω να απαλλαχτώ πια ποτέ από αυτόν τον φόβο. Το να επιστρέψω στο γήπεδο είναι ένα απίστευτο συναίσθημα για μένα. Είμαι τυχερός που ζω. Άλλοι στην ίδια κατάσταση με εμένα έχουν πεθάνει. Μετά την διάγνωση κανείς δεν πίστευε ότι θα επέστρεφα ποτέ στο ποδόσφαιρο, αλλά εδώ είμαι, επέστρεψα!».

Η πορεία του ήταν μακρά και απίστευτα δύσκολη: «Ο περασμένος χρόνος ήταν ο χειρότερος της ζωής μου. Δεν μου επιτρεπόταν η παραμικρή δραστηριότητα, ζούσα σαν 80χρονος. Λόγω των φαρμάκων ήμουν διαρκώς καταπονημένος αλλά δεν μπορούσα να κοιμηθώ τις νύχτες. Συνέχεια αναρωτιόμουν «γιατί σ' εμένα;». Όμως το αποδέχτηκα. Χρειάστηκα και ψυχολογική θεραπεία μια που υπέφερα από διαρκή φόβο και κρίσεις πανικού.

... Υπήρξαν περίοδοι που έπαιρνα τόσα πολλά χάπια την ημέρα που είχα παραισθήσεις. Η κατάθλιψή μου ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσα πια να κοιμάμαι μόνος. Κυριολεκτικά πέρασα μέσα από την κόλαση και πολλές φορές πίστεψα ότι θα πεθάνω. Η διαδικασία υπήρξε μακρά και εφιαλτική, όμως το ποδόσφαιρο στάθηκε για μένα η καλύτερη θεραπεία».

Παρά τις αυστηρές οδηγίες των γιατρών, ο Ντάνιελ άρχισε δειλά - δειλά τις προπονήσεις. Κι επέστρεψε πλήρως από την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου: "Ποτέ δεν θα κατάφερνα να συγχωρήσω τον εαυτό μου αν δεν έκανα την προσπάθεια να επιστρέψω. Επιστράτευσα το αγωνιστικό πνεύμα κι έτσι τα κατάφερα".

Κι αν νομίζετε ότι το παραμύθι τελειώνει εδώ, στην αγωνιστική του περασμένου Σαββατοκύριακου (6-7 Δεκεμβρίου) συνέβη ένα ακόμα, μικρότερο αυτή τη φορά, θαύμα! Στον αγώνα των Κίκερς με την Wehen-Wiesbaden το Σάββατο, ο Ντάνιελ μπήκε αλλαγή και σκοράρισε στην λήξη το γκολ που χάρισε την νίκη στην ομάδα του, στέλνοντας τους φιλάθλους και τους συμπαίκτες του στα ουράνια. Οι παίκτες τον αγκάλιασαν, ο ίδιος ξέσπασε σε λυγμούς και η συγκινησιακή φόρτιση ήταν τεράστια.

Αμέσως μετά ο ποδοσφαιριστής δήλωνε: «Είναι η ωραιότερη μέρα της ζωής μου. Αρχικά το όνειρό μου ήταν απλώς να καταφέρω να γυρίσω στο ποδόσφαιρο. Όλα τα άλλα ήταν μόνο ευσεβείς πόθοι... Συνέχεια έρχονται στο μυαλό μου εικόνες από τον τελευταίο ενάμιση χρόνο της ζωής μου, τα χειρουργεία, τον αγώνα για να κρατηθώ στη ζωή. Το να βρίσκομαι αυτή την στιγμή εδώ και να πανηγυρίζω με τον κόσμο, είναι απλά απίστευτο»!

Κάποιος ας πάρει τηλέφωνο το Χόλιγουντ, λοιπόν. Τώρα! Η καρδιά του μπορεί να τον πρόδωσε, η ψυχή του όχι. Και η ζωή του μόλις στα 24 είναι ήδη μυθιστόρημα. Συγκινητικό και ηρωικό.

Όποιος δει το βίντεο που ακολουθεί, μετά το 6:46, ας έχει πρόχειρα και τα χαρτομάντιλα...

Πηγή: www.sportit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα