Το σήκωσε στο σπίτι του ο Μάρεϊ

19:34 7/7/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Άντι Μάρεϊ άντεξε στην πίεση 15.000 κόσμου, αλλά και ολόκληρης της Μεγάλης Βρετανίας, επικρατώντας με 6-4, 7-5, 6-4 του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Γουίμπλετον και κέρδισε έτσι τον δεύτερο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του. Είναι, μάλιστα, ο πρώτος Βρετανός μετά το 1936 και τον Φρεντ Πέρι που κατακτάει το βαρύτιμο τρόπαιο!
Ο Μάρεϊ πραγματοποίησε πολύ ώριμη εμφάνιση και δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τον Τζόκοβιτς

να επιβάλλει τον ρυθμό του, ακόμα και όταν έμενε πίσω στα γκέιμ. Ο Σέρβος έκανε πολλά λάθη για τα δικά του δεδομένα, ήταν αρκετά νευρικός και προσπάθησε με ανορθόδοξο ορισμένες φορές τρόπο παιχνιδιού να κόψει τη φόρα του αντιπάλου του. Ο Μάρεϊ, από την άλλη, ήταν πάντα εκεί στους κρίσιμους πόντους, πήρε το προβάδισμα με 2-0 στα σετ και στη συνέχεια, μέσα στο σπίτι του, ήταν σχεδόν αδύνατον για τον Τζόκοβιτς να κάνει την ανατροπή.
Ο Μάρεϊ εκμεταλλεύτηκε το έβδομο μπρέικ πόιντ του στο στο παιχνίδι και πήρε κεφάλι με 2-1, όμως ο Τζόκοβιτς απάντησε αμέσως, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και κάνοντας στη συνέχεια το 3-2. Τρία γκέιμ στη σειρά πήρε στη συνέχεια ο ψυχωμένος Μάρεϊ, που δεν λύγισε από το άγχος στο 5-4 και σέρβιρε με επιτυχία για το 1-0, μετά από 59 λεπτά αγώνα!
Ο Τζόκοβιτς όμως δεν τα παράτησε και μπήκε στο δεύτερο σετ αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση. Κυρίαρχος στα ράλι στην baseline, έκανε το μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ και πήρε το προβάδισμα με 4-1 παγώνοντας το κοινό. Ο Βρετανός διατήρησε την ψυχραιμία του, άρχισε να κάνει πιο επιθετικό το παιχνίδι του και ισοφάρισε σε 4-4, δείχνοντας για άλλη μια φορά πνεύμα μαχητή! Νευρικός στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς, δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του στο 5-5, με αποτέλεσμα ο Μάρεϊ να προηγηθεί με μπρέικ και να κάνει δικό του και το δεύτερο σετ σε 69 λεπτά.
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το τρίτο σετ ο Μάρεϊ, αφού έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του και μπήκε στη θέση του οδηγού. Ο Βρετανός έχασε για λίγα λεπτά την αυτοσυγκέντρωσή του και το 2-0 έγινε 2-4, όμως ακόμα και τότε είχε τον τρόπο να ξαναμπεί στο σετ (4-4)! Και όχι μόνο αυτό... Με... μαγικά στο ένατο γκέιμ έκανε το 5-4 και σέρβιρε για τον 28ο τίτλο του έκει όπου αν και καρδιοχτύπησε τους συμπατριώτες του κατάφερε να πάρει την σπουδαία νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα