Το σκανάρισμα της Βασίλισσας

00:29 17/2/2015 - Πηγή: AEK365

Ήττα που την κρατάει προσγειωμένη, αλλά δεν την απογοητεύει, ήταν αυτή από τον Παναθηναϊκό για τη Βασίλισσα.

Γιατί, κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ πέρα από φιλόδοξη, οφείλει να είναι και ρεαλίστρια. Με 21 λάθη, 43,8% στα δίποντα και 6/26 τρίποντα δεν μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο η φετινή της version, αλλά πιθανότατα, ούτε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι στο -πάλαι ποτέ- «Γιαντ Ελιάου». Επιπλέον, παρά το επιμέρους 11-23 της καταστροφικής γ' περιόδου (39-50), όπου η Ένωση παρέταξε την «καλή» της πεντάδα, ο αγώνας θα μπορούσε

να ξαναγίνει ντέρμπι στο τέταρτο δεκάλεπτο. Εκεί όμως, όπως φάνηκε, δεν υπήρχε πια καθόλου καθαρό μυαλό.

Αν κρατάει κάτι, αγωνιστικά, η ΑΕΚ, πέραν της παρουσίας του Μενσά-Μπονσού, είναι η εικόνα της στο β' δεκάλεπτο, όπου βασισμένη στους Έλληνες «παγκίτες» της πήγε το σκορ από -4 στο +1. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, και κυρίως η συμπεριφορά του όταν ο αγώνας είχε χαθεί, αλλά και όταν έληξε, καθώς επίσης και οι δηλώσεις-αντιδράσεις του Ντράγκαν Σάκοτα και των παικτών του, μαρτυρούν ότι το «οικοδόμημα» του Μάκη Αγγελόπουλου χτίζεται σε στέρεες βάσεις.

Παπαντωνίου: Στο β' δεκάλεπτο, πλάι στους Κασελάκη-Σαρικόπουλο, ήταν άψογος. Έδινε τέμπο, μάρκαρε, κέρδιζε φάουλ. Στο β' ημίχρονο όταν μπήκε και η διαφορά είχε ανοίξει, η απόδοσή του κυμάνθηκε στη μετριότητα. Συνολικά, σε σχεδόν 20', πέτυχε 1 πόντο, κέρδισε 4 φάουλ, πήρε 2 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και έκανε 1 λάθος.

Ντελινινκάιτις: Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, ωστόσο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Πέτυχε 2 πόντους, χάνοντας 4 σουτ, έδωσε 2 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα σε 17 λεπτά συμμετοχής.

Σάκοτα: Η απόφαση να αγωνιστεί 21 λεπτά ίσως ήταν τραβηγμένη, δεδομένου ότι προερχόταν από τραυματισμό. Αλλά το... έλεγε η καρδιά του. Βασικός κι αυτός στο β' δεκάλεπτο, πέτυχε όμως σχεδόν όλους του τους πόντους στο β' ημίχρονο (11 από τους 12). Κέρδισε 3 φάουλ, πήρε 2 ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα, έδωσε και μία ασίστ.

Κασελάκης: Μετά από τρια ματς που δεν αγωνίστηκε καθόλου και με μόλις μία συμμετοχή στις πέντε τελευταίες αγωνιστίκες, άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Είχε τσαγανό, πρωταγωνίστησε στα 5 λεπτά που έπαιξε στο β' δεκάλεπτο, ενώ συνολικά σε 12,5 λεπτά συμμετοχής είχε 5 πόντους, 1 ριμπάουντ, και μόλις 1 άστοχο σουτ και 1 λάθος.

Πολυτάρχου: Δεν αγωνίστηκε.

Χέρστον: Στο α' ημίχρονο «τσίμπησε» από την άμυνα του Παναθηναϊκού, επιχειρώντας τέσσερα (άστοχα) τρίποντα (που είναι γνωστό ότι δεν είναι το «φόρτε» του). Για δεύτερο σερί ματς, πήρε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής απ'όλους (29'+). Βοήθησε, αλλά θα μπορούσε και καλύτερα. Παρά τη γενικότερη αστοχία του, πέτυχε 12 πόντους, κέρδισε 4 φάουλ, πήρε 3 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκανε και 1 κλέψιμο.

Ουίλιαμσον: Δεν αγωνίστηκε.

Σαρικόπουλος: Στο β' δεκάλεπτο ήταν και αυτός εξαιρετικός. Τελείωσε το ημίχρονο με 4 ποντους, 6 ριμπάουντ και πολλές μάχες κάτω από τη ρακέτα, ωστόσο στο β' μέρος μπήκε μόλις για 2 λεπτά. Ενδεχομένως, θα μπορούσε να δοκιμαστεί στο πλευρό του Μενσά-Μπονσού για 1-2 φάσεις, όταν έπαιζαν οι Γκιστ-Μπατίστα. Συνολικά, έμεινε στους 4 πόντους και κατέβασε 8 ριμπάουντ σε 12,5 λεπτά.

Αθηναίου: Στο πρώτο μέρος ήταν καλός, στο β' είχε (και αυτός) αρκετά προβλήματα. Πέτυχε ένα σπουδαίο τρίποντο, που έφερε τη διαφορά στο -4 στη γ' περίοδο, ωστόσο δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω. Συνολικά, πέτυχε 5 πόντους, πήρε 2 ριμπάουντ και έκανε 2 κλεψίματα σε κάτι παραπάνω από 20 λεπτά συμμετοχής.

Μιλόσεβιτς: Ξεκίνησε μεν βασικός, αγωνίστηκε όμως μόλις 14,5 λεπτά. Έδωσε, βέβαια, μάχες, όμως δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά. Έμεινε άποντος με 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Μενσά-Μπονσού: Αγωνίστηκε «σκάρτα» 28 λεπτά και ήταν συγκινητικός. Παρότι, το επίπεδο των αντιπάλων του τον έκανε να δείχνει σε μέτρια βραδιά, πέτυχε ακόμη ένα «double double» (18 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και, ουσιαστικά, σταματιόταν μόνο με φάουλ (κέρδισε 8). Στην άμυνα είχε ορισμένα προβλήματα, έκανε όμως 3 κλεψίματα, ενώ κάποια από τα 4 λάθη του οφείλονται και σε απρόσεκτες πάσες που δέχτηκε.

Ίνγκλις: Δεν ήταν απλώς κακός (συμβαίνει σε όλους), έκανε ζημιά στην ομάδα του. Τα 1/8 τρίποντα και τα 6 λάθη μαρτυρούν νευρικότητα. Σε 26 λεπτά συμμετοχής, πάντως, έδωσε 4 ασίστ και πήρε 2 ριμπάουντ. Πρόκειται για παίκτη κλάσης, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς στην ομάδα και λόγω της εμπειρίας-προσωπικότητας του αναμένεται (και απαιτείται) να επανέλθει άμεσα στα υψηλά του στάνταρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα