Τσίπρας: Στο εσωτερικό κάποιοι είναι τροϊκανότεροι των τροϊκανών

14:51 18/3/2015 - Πηγή: AEK365

«Καλείστε να ψηφίσετε ένα σχέδιο νόμου που δεν μεταφράστηκε αλλά γράφτηκε εδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστική κρίσης.
«Έχει αξιοσημείωτη σημασία που δεν μεταφράστηκε από email και απ' ότι φαίνεται θα ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία. Έχει σημασία

το γεγονός ότι ικανοποιεί τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών», συνέχισε.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για το πρώτο νομοσχέδιο μετά από 5 χρόνια που δεν παίρνει από τους πολίτες, δεν χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα. «Η κυβέρνηση αρχίζει να υλοποιεί αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε, και κάποιοι αδυνατούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν».
«Δεσμευτήκαμε αν χρειαστεί ακόμα και να ματώσουμε... σήμερα κάνουμε μια αρχή. Συνεχίζουμε Πέμπτη και Παρασκευή με το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις», συμπλήρωσε.
«Δεν θα δίνουν σε τεχνοκράτες να γράφουν τα δικά μας νομοσχέδια. Δεν κάνουμε πίσω από όσα έχουμε εξαγγείλει», τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις σερ διάλογο και μέσα και έξω. Αλλά η λαϊκή εντολή ήταν σαφής και έχουμε εντολή να την υλοποιήσουμε».
Όπως σημείωσε ακόμη, ο λαός μας ζήτησε σκληρή και ουσιαστική διαπραγμάτευση και αυτή την εντολή την υπηρετούμε. Γνωρίζαμε ότι ο δρόμος είχε από πριν ναρκοθετηθεί, γνωρίζαμε τις δυσκοίλιες ακόμη και αυτή την επιχείρηση οικονομικής ασφυξίας ώστε να υποχωρήσουμε και να συρθούμε στην υλοποίηση μιας πολιτικής συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης.
Οι εταίροι μας αν είχαν στον βάθος του μυαλού τους ότι θα είμασταν η συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, σίγουρα τους έχουμε απογοητεύσει, συμπλήρωσε.
«Δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση αλλά ισότιμη. Προς έκπληξη και στην Ελλάδα, ούτε απομονωθήκαμε, ούτε χωρίς συμμάχους βρεθήκαμε. Θέσαμε τις βάσεις για μια αμοιβαία επωφελή λύση», συνέχισε.
Αναφερόμενος στην τρόικα, παρατήρησε: «Βάλαμε τέλος στο εξωθεσμικό μόρφωμα της τρόικας που έχει συνηθίσει να έρχεται και να μπαίνει στα υπουργεία, να εξευτελίζει υπουργούς... να περιμένουν μέχρι τις 2 το πρωί στην ουρά να ανακριθούν από τεχνοκράτες. Τέτοια φαινόμενα δεν θα αφήσουμε να συμβούν. Υπάρχει πολιτική διαπραγμάτευση... οι εκλεγμένοι με τους εκλεγμένους και οι τεχνοκράτες με τους τεχνοκράτες».
«Στο εσωτερικό της χώρας κάποιοι είναι τροϊκανότεροι των τροϊκανών και σε συνεχή επικοινωνία με τους έξω. Και προφανώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι», ανέφερε ακόμη.

Επίθεση στον Ντέκλαν Κοστέλλο
Απαντώντας στον εκπρόσωπο της Κομισιόν στη μέχρι πρότινος «τρόικα», Ντέκλαν Κοστέλο, τον κατηγόρησε ότι «έχει θράσος που αποτυπώνει σε χαρτί και στέλνει μήνυμα ότι το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση είναι μονομερής ενέργεια».
«Τι είδους Ευρώπη είναι αυτή; Και ποιον εκφράζει αυτή η Ευρώπη;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Στο όνομα ποιας ευρωπαϊκής συμφωνίας και από πού ορμώμενοι έχουν το θράσος να μιλούν για μονομερή ενέργεια και κάποιοι να το παπαγαλίζουν από εδώ, από αυτά τα έδρανα. Εάν το κάνουν για να μας τρομάζουν η απάντηση είναι απλή: δεν μας τρομάζουν».
«Πενήντα μέρες μας απειλούν. Εάν το κάνουν γιατί πιστεύουν ότι έτσι μπορεί να λειτουργεί η Ευρώπη χωρίς έννοια αλληλεγγύης και δημοκρατίας, δεν θα το αφήσουμε έτσι. Όχι μόνο για τα συμφέροντα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Θα πάμε το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ευρώπη έχει θεσμούς... σε αυτούς δεν υπάρχουν ανισότητες. Είμαστε όλοι ισότιμοι εταίροι», υπογράμμισε.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου αλλά περιμένουμε το ίδιο και από τους εταίρους μας, ανέφερε επίσης.

Πυρά για την «εργαλειοθήκη Χατζηδάκη»
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, Άνχελ Γκουρία για το σημαντικό πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.
«Η περιβόητη εργαλειοθήκη της προηγούμενης κυβέρνησης δεν είχε καμία σχέση με τον ΟΟΣΑ», σημείωσε και πρόσθεσε: «Κάποιοι υπέκλεψαν τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ για να περάσουν τις μεταρρυθμίσεις που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα εγχώρια συμφέροντα».

Keywords
Τυχαία Θέματα