Ξενιάδης: Ένας όμιλος θα αγοράσει την ΑΕΚ

01:02 10/1/2012 - Πηγή: AEK365

Στην εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας» βρέθηκε ο Βασίλης Ξενιάδης, ανοίγοντας τα χαρτιά του σχετικά με την προσπάθεια που κάνει προκειμένου να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο 46χρονος επιχειρηματίας είπε αρχικά για τις αμφισβητήσεις που υπάρχουν για το πρόσωπό του: «Οι δημοσιογράφοι κάνουν λάθος. Θα έπρεπε να ασχολούνται με την ΑΕΚ

και όχι με τα διπλώματά μου. Έχω φοιτήσει στο Τζέρσεϊ σε οικονομικό πανεπιστήμιο. Εγώ δεν θέλησα δημοσιότητα. Κατέθεσα μία πρόταση ενός Ομίλου στον πρόεδρο της ΑΕΚ. Κακώς βγήκε προς τα έξω».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα που έχει κάνει η πλευρά του επιχειρηματία: «Ο όμιλος έκανε μία έρευνα με την Morgan Stanley, στο Λονδίνο. Εκεί απευθυνθήκαμε πρώτα. Όλες οι επαφές μας έγιναν στο Λονδίνο. Δεν θέλαμε να δώσουμε αφορμή σε κανέναν άνθρωπο της ΑΕΚ να αποκαλύψουμε τις προθέσεις μας. Είδαμε ότι ήταν μία χρονοβόρα διαδικασία και αποφασίσαμε να πάμε κατευθείαν στον μεταβατικό πρόεδρο της ΑΕΚ. Το πρώτο ραντεβού κλείστηκε με τον καλό μου φίλο κ. Στράτο που αναμείχθηκε. Θέλουμε τα 2,5 εκατ. ευρώ και εν συνεχεία τα 7,5 εκατ. ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση. Επειδή ξέραμε ότι εμπλέκεται το θέμα της Morgan, έπρεπε να εξετάσουν και οι νομικοί. Ρωτήσαμε αν υπάρχει άλλη πρόταση και μου είπε ο Αδαμίδης ότι μόνο ενδιαφέρον. Στο δεύτερο ραντεβού μας είπαν πως θα πρέπει να δείξουμε τα κεφάλαια και είπαμε μάλιστα να πάμε μαζί στην Morgan Stanley και είπανε όχι. Είπανε τα πρώτα 2,5 εκατ. ευρώ να πάνε στη Morgan Stanley για τις μετοχές και τα υπόλοιπα να πάνε στη ΑΜΚ»

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω με ποιον αξιωματούχο της Morgan Stanley έχω μιλήσει. Είστε μία αναξιόπιστη εταιρία», είπε ο Ξενιάδης, για να του απαντήσει ο κ. Οικονομόπουλος: «Γιατί θέλετε να μπείτε σε μία αναξιόπιστη ΠΑΕ;», με τον Ξενιάδη να απαντάει: «Γιατί θέλουμε να την κάνουμε αξιόπιστη». Εν συνεχεία επανέλαβε ακόμα μία φορά πως τα χρήματα των 10 εκατ. ευρώ υπάρχουν, σε αντίθεση με την ΠΑΕ ΑΕΚ που δεν έχει ελεύθερο το 51% των μετοχών της, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε: «Ο όμιλος ενδιαφέρεται να επενδύσει. Ο όμιλος θα αγοράσει την ΑΕΚ. Δεν θα είμαι εγώ πρόεδρος».

Keywords
Τυχαία Θέματα