Ξέσπασε σε δάκρυα η Βλάσιτς (VIDEO)

16:49 26/2/2014 - Πηγή: AEK365

Η τριάντα ενός ετών άλτρια από την Κροατία, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών, στο πιο ύπουλο σημείο για τους άλτες του ύψους, τον αχίλλειο τένοντα, δεν το έβαλε κάτω και η αντίδρασή της πάνω στο στρώμα, αμέσως μετά το επιτυχημένο άλμα στα 2.00μ. αποτέλεσε μια έκρηξη.

Ξέσπασε σε λυγμούς, ευχαρίστησε τον Θεό και λίγο μετά δήλωνε: «Αυτή ήταν η απόδοση που ονειρευόμουν, όχι πια άλλο πόνο κι αβεβαιότητα» δήλωσε η Μπλάνκα Βλάσιτς, με τους

φανατικούς φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου στον ανοιχτό (2007 Οσάκα, 2009 Βερολίνο), άλλες τόσες σε παγκόσμιο κλειστού (2008 Βαλένθια, 2010 Ντόχα), η «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου είναι αυτή η οποία πριν από τα προβλήματα, τόλμησε να βάλει τον πήχη στα 2.10μ και να καταρρίψει το «στοιχειωμένο» ρεκόρ των 2.09μ, της περίφημης Στέφκα Κονσταντίνοβα, που κρατά από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης το 1987. Η Βλάσιτς με 2.08μ από το 2009 έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο και με 2.06μ από το 2010 τη 3η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών, αντίστοιχα.

Το ασημένιο μετάλλιο με ένα πόδι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στη Σαγκάη το 2011, ήταν η τελευταία της παράσταση σε διεθνές επίπεδο. Τα προβλήματα τραυματισμών, που είχαν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, έγιναν αλλεπάλληλα, με την Βλάσιτς να έρχεται μπρος στην απόφαση να αποχωρήσει, αλλά η πίστη της την κράτησε «ζωντανή» και πλέον μπορεί να ονειρεύεται μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Σόποτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα