Android, κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά ενώ το iOS στη Δύση

Ο πόλεμος για το ποιά πλατφόρμα θα επικρατήσει ανάμεσα στο Android και το iOS, φαίνεται πως τελείωσε ή τουλάχιστον δεν είναι πια τόσο έντονος αφού το τοπίο φαίνεται πως ξεκαθάρισε αρκετά. Το Android είναι αυτό που κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά ενώ η Apple έχει ισχυρή θέση στον δυτικό κόσμο.

Αυτό συμβαίνει διότι οι τιμές των συσκευών

της Apple είναι αρκετά πιο ακριβές σε αντίθεση με τα Android που λόγω τις ποικιλίας στις τιμές έχουν ανοιχτεί περισσότερο σε αναδυόμενες αγορές.

Τα μαύρα σημεία στον χάρτη δείχνουν τις περιοχές όπου κυριαρχεί το iOS, τα πράσινα αναφέρονται στο Android και οι γκρι περιοχές δεν έχουν καταγραφεί στην έρευνα.

Το iOS, σύμφωνα με την dotMobi που διεξήγαγε την έρευνα, κυριαρχεί σε 34 χώρες ενώ το Android σε 67. Οι δυτικές αγορές όπως ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία και Ιαπωνία δείχνουν την προτίμησή τους στο iOS.

Όσο για τις άλλες πλατφόρμες φαίνεται πως δεν έχουν θέση μέσα στο σκληρό ανταγωνισμό καθώς η BlackBerry κερδίζει μόνο στη Νότια Αφρική και η Nokia στο Μπαγκλαντές.

Τέλος, όσον αφορά στην Ελλάδα Android και iOS, φαίνεται να έχουν σχεδόν την ίδια αποδοχή με το Android να προηγείται ελαφρώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα