Apple: Η ζημιά από τον Coronavirus είναι μικρή και προσωρινή

Techblog.gr

Ο Coronavirus έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό αρκετές εταιρείες τεχνολογίας. Η Apple δεν αποτελεί εξαίρεση και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της έχουν μειωθεί αισθητά. Ωστόσο, οι αναλυτές που ασχολούνται διεξοδικά με την εταιρεία φαίνονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι.

Πότε θα ανακάμψει ο τεχνολογικός κολοσσός

Εχθές, η μετοχή της Apple έπεσε κατά 3,2%

κάτι που ανησύχησε εν μέρη τους επενδυτές. Το Business Insider δημοσίευσε τις αναφορές τεσσάρων επενδυτικών εταιρειών, οι οποίες στάλθηκαν στους μετόχους. Κατά κύριο λόγο οι επενδυτικές εταιρείες και οι αναλυτές τους παρουσιάζονται βέβαιοι ότι ο Coronavirus δεν θα επηρεάσει τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη της Apple.

Η εταιρεία επενδύσεων JPMorgan θεωρεί ότι το απόθεμα των Apple συσκευών θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό το δεύτερο, και ίσως ακόμη και το τρίτο, τρίμηνο του έτους. Ωστόσο, η εταιρεία με έδρα το Cupertino φέτος θεωρείται “χρυσωρυχείο” χάρη στα 5G iPhones που θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, τα μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας του Coronavirus θα έχουν εξαλειφθεί και η εταιρεία θα έχει επανέλθει.

Η Wedbush, μία ακόμη εταιρεία επενδύσεων, και οι αναλυτές της Dan Ives και Strecker Backe, θεωρούν ότι η πτώση στη μετοχή της Apple είναι μία απότομη αντίδραση. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η επίδραση του Coronavirus στην εταιρεία είναι στιγμιαία και πως ο τεχνολογικός κολοσσός θα ανεβάσει ρυθμούς το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Από την άλλη η RBC Capital Market και ο αναλυτής της Robert Muller, θεωρεί ότι υπάρχει ακόμη ζήτηση για προϊόντα Apple η οποία απλά μετακινήθηκε από το δεύτερο τρίμηνο στο τρίτο. Με άλλα λόγια, οι αναλυτές θεωρούν ότι όσες πωλήσεις δεν γίνουν στο Q2, θα γίνουν στο Q3. Ωστόσο, η RBC Capital Market δεν γνωρίζει ποια θα είναι η πραγματική επίδραση του Coronavirus στην εταιρεία.

Τέλος, η Canaccord Genuity και οι αναλυτές της Michael Walkley και Anthony Nemoto, θεωρούν ότι χάρη στις υπηρεσίες που προσφέρει η Apple και τις υψηλές πωλήσεις των Mac και iPad, η κατασκευάστρια θα επηρεαστεί ελάχιστα από τον Coronavirus.

Keywords
Τυχαία Θέματα