Apple, νέα εφεύρεση φέρνει εικόνες super-ανάλυσης χάρη στο OIS

16:25 8/5/2014 - Πηγή: TechBlog

Μια νέα πατέντα με τον κωδικό #20140125825 την οποία κατέθεσε η Apple στο αμερικάνικο Patent & Trademark Office, είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα εφεύρεση η οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μελλοντικές i συσκευές όπως είναι τα iPhone για τη λήψη εικόνων super-ανάλυσης.

H νέα

εφεύρεση αναφέρεται στην δημιουργία εικόνων super ανάλυσης οι οποίες ουσιαστικά θα προκύπτουν από τη συνένωση πολλών εικόνων σχετικά χαμηλής ανάλυσης που θα λαμβάνονται διαδοχικά και θα δημιουργήσουν την εικόνα «υπερανάλυσης».

Για να γίνει αυτό η συσκευή θα χρειάζεται να έχει Οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας ή αλλιώς OIS (Optical Image Stabilization) ο οποίος έχει έξυπνους αλγόριθμους που επιτρέπουν στην κάμερα να λαμβάνει φωτογραφίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Όλες αυτές οι «πληροφορίες» πηγαίνουν σε έναν ειδικό επεξεργαστή εικόνας ο οποίος ενώνει τις πληροφορίες αυτές με έναν τρόπο έτσι ώστε να προκύπτει η τελική εικόνα super-ανάλυσης.

Προφανώς ο επεξεργαστής αυτός μπορεί να εφαρμόσει τεχνικές όπως gamma correction και anti-aliasing για να δημιουργήσει τα σωστά χρώματα στην εικόνα.

Πως μπορεί όμως αυτό να εφαρμοστεί στην κάμερα του iPhone; Από το διάγραμμα βλέπουμε ότι η Apple θέλει να τη βάλει ως πρόσθετη επιλογή που θα είναι προσβάσιμη στο UI της κάμερας και θα έχει turn on και off.

Η αίτηση για την κατάθεση πατέντας έχει γίνει από τον Νοέμβριο του 2012 οπότε υποθέτουμε πως η Apple έχει εργαστεί αρκετά πάνω στο project. Βέβαια είναι μάλλον απίθανο να δούμε το feature στο iPhone 6 αλλά δεν αποκλείεται να το δούμε σε κάποιο μελλοντικό iPhone.

Keywords
Τυχαία Θέματα