Apple, ζητά επανεκδίκαση και περισσότερα χρήματα από τη Samsung

Στις αρχές του μήνα το δικαστήριο έβαλε τέλος στη δεύτερη μεγάλη «μάχη» μεταξύ της Apple και της Samsung, όπου η δεύτερη καλείται να πληρώσει στην πρώτη 119.6 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση 3 πατεντών αλλά και η Apple παραβίασε μια πατέντα και θα πληρώσει το ποσό των 158,400 δολαρίων.

H ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν μια σαφής νίκη για τη Samsung

η οποία θα μπορούσαμε να πούμε ότι τη «γλίτωσε φθηνά» καθώς η Apple ζητούσε το ποσό των $2.2 δισεκατομμυρίων για παραβίαση 5 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Τόσο η ίδια η Apple όσο και ειδικοί αναλυτές περίμεναν να επιδικαστεί πολύ μεγαλύτερο ποσό. Στην πρώτη μεταξύ τους δίκη το πρόστιμο κατά της Samsung ήταν στα $1.05 δισεκατομμύρια και τελικά κατέβηκε στα $930 εκατομμύρια.

Έτσι λοιπόν, η Apple αποφάσισε να ζητήσει επανεκδίκαση της υπόθεσης για να λάβει μεγαλύτερο ποσό από τη Samsung. Πλέον φέρεται να ζητά μέχρι και $3.2 δισεκατομμύρια και $6.4 εκατομμύρια σε τόκους. Η Apple ζητά από τη Samsung $11,040 τόκους για κάθε μέρα που περνά μέχρι να εκδοθεί η απόφαση που τη δικαιώνει.

Στην αίτησή της για επανεκδίκαση της υπόθεσης η Apple επικαλείται εσωτερικά έγγραφα της Samsung στα οποία φαίνεται η σκόπιμη στρατιγκή της να αντιγράφει χαρακτηριστικά από το iPhone όπως το κατοχυρωμένο «slide to unlock», προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα