Bug στο Android δημιουργεί δεύτερο notch στην οθόνη του Pixel 3 XL

Techblog.gr

Η Google έχει κάνει ξεκάθαρο στους κατασκευαστές πως δε θα υπάρχουν πάνω από δύο notch στην οθόνη των smartphone, με το Pixel 3 XL να έχει ήδη δύο αλλά λόγω bug στο Android.

Το νέο πρόβλημα με το Android και το Pixel 3 XL έχει να κάνει με την εμφάνιση

δεύτερου notch στην οθόνη, το οποίο εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της και είναι πραγματικά ενοχλητικό, όχι μόνο του μεγέθους του, το οποίο οδήγησε τη Samsung να σχολιάσει πως μπορεί να προσγειωθεί αεροπλάνο πάνω σε αυτό, αλλά και λόγω του ότι περιορίζει το διαθέσιμο χώρο της οθόνης.

Η Google είναι ενήμερη σχετικά με αυτό το πρόβλημα και λογικά θα ετοιμάζει την αναβάθμιση για να το διορθώσει. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως το notch εξαφανίζεται μόλις ο χρήστης κάνει επανεκκίνηση στη συσκευή του, κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνεται κάθε φορά που το notch κάνει την εμφάνισή του, μέχρι την κυκλοφορία της αναβάθμισης που θα το εξαφανίσει.

Όσον αφορά τον αριθμό των notch στην οθόνη των smartphone, η Android System UI Product Manager, Megan Potoski, τόνισε στις αρχές Αυγούστου πως δε θα δούμε smartphones με πολλαπλά notch σε μια πλευρά αλλά και όχι πάνω δύο συνολικά. Θα πρέπει να το πάνω και κάτω μέρος της οθόνης να έχουν από ένα, ενώ δεν πρόκειται να δούμε notch στην αριστερή ή δεξιά πλευρά της οθόνης.

Αυτή η οδηγία από τη Google έγινε στα πλαίσια ενός blog post προς τους Android developers σχετικά με το σχεδιασμό των εφαρμογών σε συσκευές που διαθέτουν notch, λέγοντάς τους πως οι συσκευές θα πρέπει να έχουν το πολύ ένα notch στο πάνω και το κάτω μέρος της οθόνης μιας και δύο notch είναι το όριο για τους κατασκευαστές smartphone.

Keywords
Τυχαία Θέματα