Στην εφαρμογή Google μπορείς να κάνεις αναφορά παραπλανητικές ειδήσεις

Techblog.gr

Η παραπληροφόρηση και οι clickbait τίτλοι είναι ένα σοβαρό φαινόμενο που πλήττει την ειδησεογραφία. Εκτός αυτού η εύρεση ειδήσεων που μας αφορούν είναι ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας της συνεχόμενης ροής άρθρων. Η Google έχει κάνει αρκετές κινήσεις οι οποίες βοηθούν τους χρήστες να βρουν τα άρθρα που τους ενδιαφέρουν στο Discover Feed του Google App.

Εδώ και καιρό, η εταιρεία

ξεκίνησε να βελτιώνει το Google App και τώρα επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν άρθρα από το Discover Feed τα οποία θεωρούν ότι είναι παραπλανητικά ή επιβλαβή.

Το νέο εργαλείο του Discover Feed

Πλέον, ο χρήστης μπορεί να κάνει αναφορά ένα άρθρο από το Discover Feed πατώντας στις τρεις τελείες που βρίσκονται στην κάτω δεξιά γωνία της κάρτας της είδησης. Εκεί υπάρχει πλέον η επιλογή “Αναφορά περιεχομένου”. Στη συνέχεια, ο χρήστης διαλέγει μία από τις διαθέσιμες επιλογές: “Παραπλανητικό ή σαγηνευτικό”, “Βίαιο ή αποκρουστικό”, “Περιεχόμενο μίσους ή υβριστικό” και “Άλλό”.

Η Google προσέφερε πάντα την επιλογή αποστολής σχολίων για άρθρα που παρουσιάζονται στο Discover Feed. Ωστόσο, η αλλαγή που πραγματοποίησε η εταιρεία κάνει πιο εύκολη την αναφορά παραπλανητικού περιεχομένου.

Σε ποιες εκδόσεις είναι διαθέσιμο

Η αναφορά παραπλανητικών ειδήσεων έγινε διαθέσιμη στην έκδοση 10.99 του Google App. Η διάθεση της νέας έκδοσης θα πραγματοποιηθεί σταδιακά. Οπότε, αν το app δεν έχει ενημερωθεί ακόμη στο κινητό σας, κάντε υπομονή και σύντομα θα λάβετε την νέα έκδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα