Google Play Store: Αλλάζει ο τρόπος βαθμολογίας των apps και οι developers αποκτούν νέα εργαλεία

Techblog.gr

Στο Google I/O 2019 Developer Keynote η εταιρεία παρουσίασε μερικές ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές που θα πραγματοποιήσει στο Play Store.

Αρχικά, οι αξιολογήσεις εφαρμογών είναι κάτι που αρκετοί χρήστες κοιτάνε πριν κατεβάσουν μία εφαρμογή. Ωστόσο, η βαθμολογία είναι συγκεντρωτική για όλες τις εκδόσεις του εκάστοτε app.

Αυτό σημαίνει

ότι ακόμη και αν η έκδοση 1.0 ήταν χάλια και πήρε 1 εκατομμύριο κριτικές, αυτές θα υπολογιστούν στη βαθμολογία της εφαρμογής ακόμη και αν έχουν περάσει 5 χρόνια και πλέον αξίζει 5 αστέρια.

Η Google είπε ότι αυτό το σύστημα θα αλλάξει ώστε οι αξιολογήσεις να αντικατοπτρίζουν την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής. Το νέο σύστημα θα γίνει διαθέσιμο για τους χρήστες από τον ερχόμενο Αύγουστο.

Επιπλέον, οι προγραμματιστές θα μπορούν να απαντούν στις κριτικές του Play Store τρεις τυποποιημένες απαντήσεις οι οποίες είναι βασισμένες στο περιεχόμενο της κάθε κριτικής. Η Google με αυτό το σύστημα θέλει να ωθήσει τους προγραμματιστές να απαντούν στα σχόλια, διότι αυτή τη στιγμή το feedback των δημιουργών είναι ιδιαίτερα μικρό.

Η εταιρεία ισχυρίζεται πως οι χρήστες που παίρνουν απάντηση από τον προγραμματιστή για την κριτική τους, βελτιώνουν τη βαθμολόγηση τους κατά 0,7 αστέρια.

Σύντομα, οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν διαφορετικές καταχωρήσεις της εφαρμογής τους. Ο εκάστοτε χρήστης θα μεταφέρεται αυτόματα στη σελίδα της εφαρμογής που αντικατοπτρίζει τη δική του εμπειρία.

Για παράδειγμα, ένα χρήστης που έχει κατεβάσει την εφαρμογή παλαιότερα, τώρα θα βλέπει μία σελίδα που τον προτρέπει να ξανά κατεβάσει το app και όχι το γνωστό κουμπί “Εγκατάσταση”.

Επίσης, οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν τις εφαρμογές τους σταδιακά σε μικρό αριθμό χρηστών. Οι συγκεκριμένες ομάδες χρηστών θα μπορούν να δοκιμάζουν τις νέες εκδόσεις πριν αυτές κυκλοφορήσουν και χωρίς την ανάγκη συμμετοχής σε κάποιο πρόγραμμα.

Τέλος, οι προγραμματιστές θα μπορούν να αναγκάζουν τους χρήστες να αναβαθμίζουν τις εφαρμογές αν υπάρχει κάποια σημαντική ενημέρωση. Αν και οι περισσότερες από τις αλλαγές αφορούν τους προγραμματιστές, σύντομα θα ενσωματωθούν στην καθημερινή εμπειρία των χρηστών του Google Play Store.

Keywords
Τυχαία Θέματα