HiSilicon Kirin 980: Πως τα πάει απέναντι στον ανταγωνισμό;

Techblog.gr

Τα Mate 20 και 20 Pro είναι πλέον επίσημα και η Huawei έχει να υπερηφανεύεται πως κυκλοφόρησε δυο εξαιρετικά smartphones στην αγορά. Ιδιαίτερα το Pro μοντέλο, είναι αδιαμφισβήτητα ένα εκ των καλύτερων (αν όχι το καλύτερο) Android κινητών τηλεφώνων, αφού κυριολεκτικά δεν υστερεί πουθενά.

Παρά

την πληθώρα των τεχνικών χαρακτηριστικών που κατατάσσουν τα Mate 20 ανάμεσα στις κορυφαίες συσκευές της αγοράς, ο επεξεργαστής τους συγκεντρώνει αξία τα βλέμματα. Άλλωστε, η Huawei υπερηφανευόταν από καιρό πως ετοίμαζε ένα πανίσχυρο SoC, το οποίο και θα βλέπαμε στους νέους Mate εκπροσώπους. Ο λόγος για τον Kirin 980, το «σιωπηλό τέρας» της HiSilicon, εταιρίας που ανήκει στον Κινέζο τεχνολογικό κολοσσό. Το νέο chipset έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά του. Καλείται να αποδειχθεί καλύτερο των Qualcomm Snapdragon 845, Samsung Exynos 9810 και φυσικά Apple A12 Bionic. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, αλλά θα αναδείξει και τον καλύτερο. Τα τελευταία χρόνια, οι επιδόσεις των Kirin επεξεργαστών ήταν αξιόλογες, όμως δεν έφταναν στο επίπεδο των εκάστοτε προαναφερθέντων μοντέλων που παρουσίαζε ο ανταγωνισμός. Πλέον, η κατάσταση είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με τα νεότερα benchmarks, ο Kirin 980 καταφέρνει να κοντράρει στα ίσα όλα τα chipsets που ενσωματώνονται σε Android smartphones. Θα μπορούσαμε μάλιστα να συμπεράνουμε πως οι συνολικές επιδόσεις του καθιστούν τα Huawei Mate 20 τις ταχύτερες Android συσκευές. Όμως, ο A12 Bionic της Apple εξακολουθεί να είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στον τομέα των mobile SoCs. Μάλιστα, τον ακολουθεί και ο περσινός A11 Bionic, αποδεικνύοντας πως η Apple είναι ακόμα ένα βήμα μπροστά στον συγκεκριμένο τομέα. Παρ’ολ’αυτά, ο Kirin 980 έχει φέρει την Huawei πιο κοντά από ποτέ στην… ισοφάριση, πόσο μάλλον όταν και τα δύο chips (980 – A12) έχουν 7nm αρχιτεκτονική.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποια benchmarks ο Kirin 980 έμοιαζε να υστερεί έναντι των Galaxy S9 / Note 9 SoCs, κυρίως κατά την διάρκεια των single-core δοκιμών. Σε γενικές γραμμές όμως, μπορούμε να αποφανθούμε με ασφάλεια πως αν κανεις επιζητεί το πιο γρήγορο Android smartphone εκεί έξω, η καλύτερη λύση είναι προς το παρόν ένα εκ των δυο νέων Mate 20 μοντέλων. Ίσως αυτό να αλλάξει με την έλευση του OnePlus 6T. Είδωμεν…

Keywords
Τυχαία Θέματα