Kasperksy The Ring: Δαχτυλίδι με δακτυλικό αποτύπωμα για να μην χρησιμοποιείτε το δικό σας

Techblog.gr

Η Kaspersky συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή 3D αξεσουάρ Benjamin Waye από την Σουηδία και δημιούργησε το The Ring ένα ειδικό δαχτυλίδι που έχει πάνω του τυπωμένο τεχνητό σχέδιο δακτυλικού αποτυπώματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο ταυτότητας. Με αυτό το δαχτυλίδι, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε το smartphone μας χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας δαχτυλικό αποτύπωμα ανησυχόντας ότι ίδως τα βιομετρικά

μας δεδομένα να κλαπούν. Σε αντίθεση με ένα πραγματικό αποτύπωμα, το τεχνητό δακτυλικό αποτύπωμα μπορεί να αλλάξει και να επανατοποθετηθεί.

“Ενώ το συγκεκριμένο δαχτυλίδι είναι μόνο ένας από τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης των σημερινών προβλημάτων ασφάλειας του κυβερνοχώρου που σχετίζονται με τη βιομετρία, σίγουρε δεν μπορεί να αποτελέσει την μοναδική λύση. Μια πραγματική λύση πρέπει να περιλαμβάνει τη δημιουργία μέτρων και τεχνολογιών που θα εγγυώνται την προστασία της μοναδικής ταυτότητας των ανθρώπων. Μια τέτοια λύση δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί και για να είμαστε ειλικρινείς, η σημερινή κατάσταση που επικρατεί γύρω από την ασφάλεια των βιομετρικών στοιχείων δεν είναι αυτή που πρέπει . Παρ ‘όλα αυτά, με την αυξανόμενη υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αρχίσουμε τη συζήτηση μέσα στις σχετικές βιομηχανίες για να αναπτύξουμε μια συνεργατική προσέγγιση για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα δεδομένα προστατεύονται », – δήλωσε ο Marco Preuss, Director, Global Research & Analysis Team, Europe της Kasperksy.

Το Techblog βρέθηκε στο Μιλάνο, προσκεκλημένο της Kasperksy για να δει από κοντά το The Ring.

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα