Microsoft Cortana, Ο ψηφιακός βοηθός έρχεται στα Nokia Lumia smartphones από τον Απρίλιο;

Οι Windows Phone χρήστες περιμένουν ανυπόμονα για την απάντηση της Microsoft στις υπηρεσίες «voice-assistant» Siri και Google Now των Apple και Google αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες τον ερχόμενο Απρίλιο, η Microsoft

θα παρουσιάσει επιτέλους τον δικό της ψηφιακό βοηθό.

Η Microsoft, όπως είναι γνωστό -κάτι που κατά μέρος αποδεικνύεται και από το σύστημα φωνητικών εντολών στο Xbox One- έχει κάνει άλματα στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της αναγνώρισης φωνής, αλλά και στον τομέα του speech-to-speech translation, οπότε το θέμα είναι πότε όλες αυτές οι τεχνολογίες θα μετουσιωθούν σε ένα εμπορικό προϊόν.

Ο βοηθός που για την ώρα έχει την κωδική ονομασία «Cortana», σύμφωνα με τον «leaker» @MSFTNerd αναμένεται να φτάσει στα Nokia Lumia smartphones τον ερχόμενο Απρίλιο, την ίδια περίοδο που θα πραγματοποιηθεί και το συνέδριο BUILD της Microsoft.

Στο ίδιο συνέδριο, η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει νέες δυνατότητες στα Windows Phone και να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το λειτουργικό σύστημα «Threshold». Την φωνή στον ψηφιακό βοηθό «Cortana» αναμένεται να δανείσει και πάλι η Jen Taylor, που έχει δανείσει την φωνή της στον ίδιο χαρακτήρα στην σειρά παιχνιδιών Halo.

Keywords
Τυχαία Θέματα