OnePlus 7: Θα έχουν οθόνη Display P3 και όχι DCI-P3, τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα της εικόνας;

Techblog.gr

Η παρουσίαση της σειράς OnePlus 7 είναι σε μόλις μερικές ώρες και κατά κύριο λόγο ξέρουμε τι να περιμένουμε αφού έχουν γίνει δεκάδες leaks τους τελευταίους μήνες. Σήμερα, ο υπεύθυνος προϊόντων της OnePlus δημοσίευσε ένα screenshot στο Weibo παρουσιάζοντας τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις της οθόνης του OnePlus 7. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η οθόνη είναι Display P3 και όχι DCI-P3.

Για όσους δεν γνωρίζουν, συνήθως χρησιμοποιούμε την κάλυψη της γκάμας χρωμάτων DCI-P3 για να αξιολογήσουμε την ποιότητα μιας έγχρωμης οθόνης. Οπότε, είναι

λογικό να αναρωτηθούμε τι είναι η Display P3.

Ένας χρήστης του Weibo προσπάθησε να εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ της Display P3 και της DCI-P3, γράφοντας κάτω από τη δημοσίευση:

“Η ευρεία γκάμα χρωμάτων Display P3 προέρχεται από την κοινή γκάμα χρωμάτων DCI-P3 στον τομέα του κινηματογράφου. Το Display P3 άλλαξε την τιμή γάμμα του DCI-P3 από το 2,6 σε 2,2 που αντιστοιχεί στο πρότυπο sRGB. Επίσης, άλλαξε και την τιμή του λευκού σημείου σε D65 (6500K), όπως ακριβώς είναι και στο sRGB.”

Πέρα από τις ειδικές μεταβλητές και τα περίεργα νούμερα, για εμάς τους κοινούς θνητούς αυτό σημαίνει ότι το ευρύ φάσμα εμφάνισης της Display P3 μπορεί να δει περισσότερα χρώματα. Επιπλέον, σε μία οθόνη Display P3 τα χρώματα φαίνονται πιο ζωντανά και ρεαλιστικά.

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, το OnePlus 7 Pro θα είναι εξοπλισμένο με μία ειδικής κατασκευής AMOLED οθόνη της Samsung στις 6,67 ίντσες QHD+, ρυθμό ανανέωσης 90Hz, HDR10+ και πολλά άλλα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει ξοδέψει πάνω από 13,25 εκατομμύρια ευρώ για την οθόνη του OnePlus 7 Pro.

Keywords
Τυχαία Θέματα