Samsung Galaxy S5, πίσω σε πωλήσεις από το Galaxy S4 και iPhone 5s

Η Samsung πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου τα οποία δεν ήταν και τα καλύτερα. Τότε απέδωσε την πτώση κερδών στις χαμηλές πωλήσεις των φθηνών smartphones που έχουν σκληρό ανταγωνισμό από κινέζικες εταιρείες.

Σύμφωνα όμως με την εταιρεία ερευνών Counterpoint και την έρευνα που πραγματοποίησε σε 35 αγορές, το 8 μηνών iPhone 5s

πούλησε 7 εκατομμύρια συσκευές για τον μήνα Μάιο ενώ η ολοκαίνουρια ναυαρχίδα της Samsung, το Samsung Galaxy S5 5 εκατομμύρια, ενώ το Samsung Galaxy S4 σε ένα μήνα κατάφερε να πουλήσει 7 εκατομμύρια πέρσι.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι το Samsung Galaxy S5 έπεσε κάτω από το Galaxy S4 επειδή η Samsung απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των καταναλωτών σχετικά με την ποιότητα οθόνης και την πλαστική κατασκευή.

Αντιθέτως, οι αριθμοί της Counterpoint δείχνουν ότι η premium τιμή της Apple στη ναυαρχίδα της, δεν βλάπτει τις πωλήσεις, αλλά τα πηγαίνει πολύ καλά ακόμη και με την 4 ιντσών οθόνη που έχει να αντιμετωπίσει Android συσκευές από 3 έως 7 ίντσες.

Σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της Counterpoint, το brand Galaxy έχει επηρεαστεί αρνητικά από τις οικονομικές συσκευές που κυκλοφορούν.

Η Samsung αρνήθηκε να σχολιάσει την ανάλυση της Counterpoint αλλά τον Απρίλιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Samsung είχε αποκαλύψει ότι περιμένουν το S5 να ξεπεράσει τις πωλήσεις του προκατόχου του.

Εμείς πάντως να πούμε ότι οι φήμες τη θέλουν να παρουσιάζει τον επόμενο μήνα το Samsung Galaxy F /Alpha το οποίο αναμένεται με QHD οθόνη και μεταλλική κατασκευή. Προς το παρόν, περιμένουμε να δούμε και τα στοιχεία από την ίδια τη Samsung για τις πωλήσεις της ναυαρχίδας της.

Keywords
Αναζητήσεις
galaxy s5 manual
Τυχαία Θέματα