Samsung, Χαμηλότερες προσδοκίες κατά 8% στις πωλήσεις smartphones το 2014

Σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσιεύτηκε σε Κορεάτικα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Samsung «χαμηλώνει» τις προσδοκίες της σχετικά με τις πωλήσεις smartphones το 2014. Η εταιρεία είδε τις πωλήσεις του Samsung Galaxy S4 να πέφτουν κάτω από τις προβλέψεις της πριν μερικές εβδομάδες, και

περιμένει αυτή η τάση να συνεχιστεί γενικότερα και στις άλλες σειρές smartphones που κατασκευάζει. Σύμφωνα με πηγές, ενώ η εταιρεία προέβλεπε ότι το 2014 θα πουλήσει 360 εκατομμύρια smartphones, τελικώς περιμένει να πουλήσει 330 εκατομμύρια smartphones. Πρόκειται για μείωση 8%.

Από ότι φαίνεται, η εταιρεία έχει χαμηλώσει τις προσδοκίες της σχετικά με τις πωλήσεις που Samsung Galaxy S5. Από ότι φαίνεται, δεν θέλει να ξαναπέσει στην ίδια παγίδα, όταν με βάση τις πωλήσεις και την επιτυχία των Samsung Galaxy S II και Samsung Galaxy S III προέβλεψε τις πωλήσεις του Samsung Galaxy S4. Η εταιρεία δεν είχε υπολογίσει την επιτυχία του HTC One στην αρχή, το οποίο αποδείχτηκε πολύ σκληρός αντίπαλος. Όταν οι πωλήσεις του HTC One στην συνέχεια «χαλάρωσαν», η αγορά είχε χάσει σχεδόν το ενδιαφέρον της για το Samsung Galaxy S4. Το 2014, η Samsung αναμένεται να εστιάσει περισσότερο στην αγορά των mid-range smartphones και tablets.

Στο παιχνίδι πάντως πρέπει να βάλουμε και το… χρηματιστήριο. Στην Wall Street, η Apple «έφτιαξε το όνομα της» χρησιμοποιώντας την λογική «under-promising» και «over-delivering». Ίσως η Samsung ακολουθεί τα βήματα της. Ίδωμεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα