Samsung, Νέα τεχνολογία αναδιπλούμενης οθόνης έρχεται το 2015

Κατά την διάρκεια της έκθεσης CES, στο Λας Βέγκας που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, η Samsung παρουσίασε σε κλειστό κύκλο αποτελούμενο από αναλυτές, VIPs και υποψήφιους αγοραστές μία νέα τεχνολογία για αναδιπλούμενες οθόνες. Η οθόνη είναι κατασκευασμένη από ένα πλαστικό υπόστρωμα, το υλικό Polyimide (πολυϊμίδιο), το οποίο προσδίδει

στην οθόνη την δυνατότητα της αναδίπλωσης.

Το υλικό αυτό μπορεί να αναδιπλωθεί χιλιάδες φορές και να κρατήσει τις δυνατότητες αυτές, κάτω από μεγάλες θερμοκρασίες και πιέσεις. Το στρώμα της αφής είναι φτιαγμένο από ένα μεταλλικό πλέγμα και όχι από οξείδιο ινδίου κασσίτερου, το οποίο αλλοίωνε την εικόνα στο σημείο δίπλωσης. Με αυτές τις βελτιώσεις η Samsung κατάφερε να κατασκευάσει μία αναδιπλούμενη οθόνη μεγέθους 5.68 ιντσών, που δεν αλλοιώνει την εικόνα, ούτε έπειτα από πολλές αναδιπλώσεις.

Οι παρευρισκόμενοι στο event της Samsung ακούγεται ότι εξεπλάγησαν από την προηγμένη τεχνολογία του Νοτιοκορεάτικου κολοσσού, πάνω στις αναδιπλούμενες οθόνες. Το περασμένο Νοέμβριο, σε παρόμοιο event που είχε διεξάγει η Samsung, κεκλεισμένων πάλι των θυρών προς δημοσιογράφους, υπεύθυνοι της εταιρίας φέρεται να είπαν «Για να εμπορευματοποιήσουμε μία αναδιπλούμενη οθόνη, πρέπει να εξασφαλίσουμε επαρκή δύναμη επαναφοράς για να αποτρέψουμε τυχόν προβλήματα λειτουργίας και απόδοσης καθώς η οθόνη θα αναδιπλώνεται χιλιάδες φορές». Στέλεχος της Samsung είπε, «Το προϊόν που παρουσιάστηκε είναι μόνο ένα πρότυπο. Ωστόσο, είναι ένα μεγάλο επίτευγμα το γεγονός ότι η αναδιπλούμενη οθόνη έχει υλοποιηθεί.»

Οι αναδιπλούμενες οθόνες σύμφωνα με διάφορα χρονοδιαγράμματα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναμένονται μέσα στο επόμενο έτος. Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι δεν ξεκαθαρίστηκε αν η οθόνη μεγέθους 5.68 ιντσών ήταν ήδη διπλωμένη ή αποτελούσε κάποια μεγαλύτερη οθόνη που διπλώθηκε. Φανταστείτε ένα tablet με μεγαλύτερη οθόνη να διπλώνεται σε ένα phablet.

Keywords
Τυχαία Θέματα