Γυαλιά AI θα βοηθήσουν ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Techblog.gr

Η ολλανδική startup Envision, σε συνεργασία με την Google, δημιούργησε λογισμικό για τα Google Glass τα οποία θα βοηθήσουν τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να “δουν” πράγματα. Τα γυαλιά μπορούν να εξάγουν πληροφορίες από εικόνες ανθρώπων, αντικειμένων και μέσων μαζικής μεταφοράς και στην συνέχεια μεταφέρουν την πληροφορία στον άνθρωπο με χρήση φωνής.

Τα γυαλιά της Envision μπορούν να διαβάσουν ένα κείμενο σε περισσότερες από 60 γλώσσες, να θυμούνται

πρόσωπα και ονόματα ακόμη και να διαβάσουν ενημερωτικές ή προειδοποιητικές πινακίδες. Σύμφωνα με την Envision, τα Google Glass, μιας και πρόκειται για μία υλοποίηση που συνέβη πάνω σε αυτό το προϊόν, χρησιμοποιούν το πιο γρήγορο και ακριβές λογισμικό οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων.

Σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Πρόληψης Τυφλών (IAPB) από τους 7.3 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, οι 253 εκατομμύρια είναι άνθρωποι με προβλήματα όρασης. Από αυτούς οι 36 εκατομμύρια είναι τυφλοί ενώ οι υπόλοιποι 217 έχουν μέτρια έως σοβαρά προβλήματα όρασης.

Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν τα Google Glass με το λογισμικό οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων της Envision θα χρειαστεί να επενδύσουν 1.499 ευρώ ή 1.699 ευρώ. Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο του 2020 και η τιμή λιανικής θα διαμορφωθεί στα 1.899 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα