iPhone 5c, Περισσότερη πραγματική ελέυθερη μνήμη από τους ανταγωνιστές

Το iPhone 5c διαθέτει τα περισσότερα ελεύθερα GB αποθηκευτικού χώρου σε σχέση με αυτά που διαφημίζονται, δηλαδή από την ονομαστική χωρητικότητα της συσκευής, σε σύγκριση με άλλες ανταγωνιστικές συσκευές, σύμφωνα με τελευταία έρευνα. Όλες οι συσκευές αναγράφουν την ονομαστική χωρητικότητα σε GB, όμως καμιά δεν αναφέρει τα GB που ο κάθε χρήστης έχει διαθέσιμα μόλις πάρει τη συσκευή στα χέρια του.

Όλες οι συσκευές χωρητικότητας 16GB που κυκλοφορούν στην αγορά, διαθέτουν λιγότερο χώρο ελεύθερο για χρήση από τους καταναλωτές,

οι οποίοι ενώ αγοράζουν μια συσκευή των 16GB, στην πραγματικότητα έχουν διαθέσιμα, στην καλύτερη των περιπτώσεων, 12.60GB και στη χειρότερη 8.56GB, με τους κατόχους των συσκευών να είναι απογοητευμένοι, ειδικά όσων συσκευών δε διαθέτουν υποδοχή για κάρτες microSD.

Η πιο «γενναιόδωρη» συσκευή, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, είναι το iPhone 5c μιας και μετά την ενεργοποίηση της συσκευής, ο χρήστης διαπιστώνει πως έχει διαθέσιμα 12.60GB από τα 16GB που είναι η ονομαστική χωρητικότητα της συσκευής, ενώ πιο «αδικημένοι» θα μπορούσαν να αισθάνονται οι κάτοχοι Samsung Galaxy S4 αφού από τα 16GB έχουν διαθέσιμα προς χρήση μόνο 8.56GB, ενώ σε λίγες περιπτώσεις ο διαθέσιμος χώρος out of the box μπορεί να φτάσει και τα 9.40GB.

Ανάμεσα στις συσκευές που συμπεριλήφθησαν στην έρευνα, έχουμε το Nexus 5 (12.28GB), iPhone 5s (12.20GB), Sony Xperia Z1 (11.43GB), Blackberry Z30 (11.20GB), HTC One mini (10.44GB), LG G2 (10.37GB) και στην τελευταία θέση το Samsung Galaxy S4 (8.56GB), το οποίο διαθέτει το TouchWiz αλλά και πληθώρα χαρακτηριστικών τα οποία μειώνουν τον ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο.

Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η συσκευή της Samsung απέναντι στις συσκευές που δεν διαθέτουν δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου, και ειδικά απέναντι στα ανταγωνιστικά iPhone, είναι η υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD μέχρι 64GB και έτσι οι κάτοχοί τους δεν έχουν στην ουσία το παραμικρό άγχος μήπως και τα διαθέσιμα GB της συσκευής εξαντληθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα