Πατέντα της Sony για καλύτερη ψύξη στο PlayStation 5

Αν και το PlayStation 4 είναι η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις σε αυτή τη γενιά, ένα παράπονο των χρηστών ήταν το πόσο πολύ ακουγόταν, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έφτανε στο σημείο να κλείνει από την υπερθέρμανση. Φαίνεται πως η Sony είναι αποφασισμένη να διορθώσει τα μέχρι τώρα προβλήματα ψύξης με το PlayStation 5.

Σύμφωνα με πατέντα που τώρα ήρθε

στο φως της δημοσιότητας, η επερχόμενη next-gen κονσόλα της εταιρείας θα έρθει με ένα “αγώγιμο υλικό θερμότητας” που θα έχει “ρευστότητα”, δηλαδή με πιο απλά λόγια, θα περιλαμβάνει υγρό μέταλλο ως τρόπο μεταφοράς της θερμότητας. Επίσης, η πατέντα αναγράφει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία διασφαλίζει, σχεδιαστικά τουλάχιστον, το υγρό μέταλλο ώστε να μη ξεφεύγει από την περιοχή που θα πρέπει να βρίσκεται, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για το σύστημα.

Το πρόβλημα είναι στις ιδιότητες του υγρού μετάλλου, καθώς είναι αρκετά καλός αγωγός της ηλεκτρικής δύναμης. Βέβαια, ήδη η Asus το χρησιμοποιεί για καλύτερη ψύξη σε αρκετά μοντέλα της σειράς gaming laptop ROG, οπότε ίσως και η Sony να θέλει να βρει έναν αντίστοιχο τρόπο. Μην ξεχνάμε ότι με τις επιδόσεις που θα προσφέρει το PlayStation 5, σίγουρα χρειάζεται καλύτερη ψύξη από ότι έχουμε δει στις μέχρι σήμερα κονσόλες της.

Keywords
Τυχαία Θέματα