Το iOS 11 βρίσκεται στο 76% και το Android 8 στο 4.6% των συμβατών συσκευών

Techblog.gr

Η “μητέρα των μαχών” ανάμεσα στα smartphones έχει να κάνει με το πιο λειτουργικό σύστημα είναι καλύτερο, με το iOS και Android να ξεχωρίζουν το καθένα για τους δικούς του λόγους. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το θέμα της υποστήριξης και των αναβαθμίσεων με τα στοιχεία να δείχνουν την πιο άμεση απορρόφηση του iOS 11 σε σχέση με το Android

8.

Όσον αφορά το iOS, η Apple παραδοσιακά είναι πιστή στις αναβαθμίσεις της και την υποστήριξη που παρέχει σε όλες τις συσκευές της, ειδικά αν αναλογιστούμε πως το iOS 11 είναι διαθέσιμο μέχρι και για το iPhone 5S το οποίο φαίνεται πως θα λάβει και το iOS 12 σύμφωνα με ενδείξεις μέσα στο WebKit.

Σύμφωνα με τα στατιστικά μέσα από την ιστοσελίδα των Apple developers, το iOS 11 βρίσκεται εγκατεστημένο στο 76% των συμβατών iPhone, iPad και iPod Touch, ποσοστό το οποίο έχει αυξηθεί κατά 11% από την αρχή του 2018. Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν πως το iOS 10 βρίσκεται εγκατεστημένο στο 19% των συμβατών συσκευών, ενώ προηγούμενες εκδόσεις του iOS βρίσκονται στο 5% των ενεργών iOS συσκευών.

Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Ιανουάριο έδειχναν πως το iOS 11 βρισκόταν εγκατεστημένο στο 65% των συσκευών, το iOS 10 στο 28% και οι προηγούμενες εκδόσεις στο 7% των συμβατών συσκευών. Συγκρίνοντας τα ποσοστά του iOS 10, το iOS 11 χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να εγκατασταθεί τουλάχιστον στο 75% των συμβατών συσκευών μιας και το iOS 10 είχε εγκατασταθεί στο 79% των iOS συσκευών το Φεβρουάριο του 2017

Τα ποσοστά ενσωμάτωσης του iOS καταγράφονται από την Apple μέσω των δεδομένων από το App Store, τα οποία συλλέγονται και αναλύονται και έτσι είναι καταγεγραμμένα με απόλυτη ακρίβεια αφού κάθε εφαρμογή που “κατεβάζουν” οι χρήστες, καταγράφεται η έκδοση του λειτουργικού συστήματος της συσκευής που εγκαθίσταται.

Στον αντίποδα, ενώ η Apple έχει τον απόλυτο έλεγχο για το διαμοιρασμό των αναβαθμίσεων απευθείας στις συσκευές των χρηστών, οι αναβαθμίσεις στη Google στέλνονται σε όλους τους κατασκευαστές των Android smartphone και γίνονται διαθέσιμα για τους χρήστες όποτε και αν τα διαθέσει η εκάστοτε εταιρεία, παρατείνοντας τη “ζωή” του γνωστού και μη αγαπητού fragmentation.

Το πρόβλημα με το fragmentation είναι αυτό που καθυστερεί τις συσκευές να αναβαθμίζονται στις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Google, με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτό του Android 8 Oreo που βρίσκεται εγκατεστημένο στο 4.6% των συσκευών παγκοσμίως, ποσοστό πολύ μικρό για τον αριθμό των διαθέσιμων Android συσκευών στην αγορά.

Χαρακτηριστικό είναι πως η πλειοψηφία των χρηστών “τρέχουν” τις εκδόσεις Android Lollipop, Marshmallow και Nougat, τα οποία είχαν κυκλοφορήσει το 2014, 2015 και 2016 αντίστοιχα, ενώ θα ήταν πολύ καλό να μπορούσαν όλο και περισσότερες συσκευές να λαμβάνουν τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις και το πρόβλημα του fragmentation να πάψει κάποια στιγμή να υπάρχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα