"Αιμομικτικές σχέσεις"...

Κύριε πρόεδρεΣήμερα δούλεψαν κάποιοι άλλοι για μένα.Αναδημοσιεύω ένα σημαντικό άρθρο από την εφημερίδα «ΠΑΡΩΝ». Απολαύστε το, ίσως βρείτε πολλά «δικά» μας:

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ
«Αιμομικτικές σχέσεις» στα ελληνικά media
Ξεμπροστιάζει τους «νταβατζήδες»
Υπό τον έλεγχο της αμερικανικής πρεσβείας και τα ελληνικά media, με την ίδια διαπίστωση περί οργανωμένων διαπλεκόμενων συμφερόντων, σύμφωνα με την μετάφραση του τηλεγραφήματος που έστειλε
στην Ουάσινγκτον τον Ιούλιο του 2006 ο πρώην αμερικανός πρέσβης Τσαρλς Ρις. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για «αιμομικτική σχέση» μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών. «Οι σχέσεις (τους) είναι πιο περίπλοκες και «αιμομικτικές» από αυτές μεταξύ των θεών, των ημίθεων και των ανθρώπων στην ελληνική μυθολογία», γράφει ο αμερικανός πρέσβης, ενώ όσον αφορά τους δημοσιογράφους είναι κακοπληρωμένοι και συνήθως πολυθεσίτες για να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.Ο Τσ. Ρις παρατηρούσε πως «τα ιδιωτικά ΜΜΕ στην Αθήνα ελέγχονται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που δημιούργησαν ή κληρονόμησαν τις περιουσίες τους μέσω ναυτιλιακών, τηλεπικοινωνιακών, τραπεζικών, πετρελαϊκών ή άλλων επιχειρήσεων και έχουν μεταξύ τους συγγένεια εξ’ αγχιστείας ή παντρεύονται με πολιτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους ή και άλλους ισχυρούς επιχειρηματίες».Ο Αμερικανός πρέσβης ενημέρωνε την Ουάσινγκτον ότι ο αποθανών εκδότης Χρ. Λαμπράκης είχε «κυβερνητικά συμβόλαια στις κατασκευές», κάτι που είχε διαψεύσει πολλές φορές ο ΔΟΛ.
Από τότε και η πρεσβεία θεωρούσε ότι «όλες αυτές οι επιχειρήσεις των media δεν είναι κερδοφόρες». «Όλες επιχορηγούνται από τους ιδιοκτήτες τους, που παρότι θεωρούν ευπρόσδεκτο κάθε έσοδο από τη διαφημιστική πίτα, χρησιμοποιούν κυρίως τα ΜΜΕ για να ασκήσουν πολιτική και οικονομική επιρροή, και επομένως ασκούν πολιτική και οικονομική επιρροή, ενδιαφερόμενοι σημαντικά λιγότερο για τα κέρδη τους από τις επιχειρήσεις τους στα ΜΜΕ».
Στο τηλεγράφημα επικαλείται την ανάλυση ενός έλληνα αρθρογράφου, τον οποίο βέβαια δεν κατονομάζει, παρομοιάζοντας την κατάσταση στον ελληνικό Τύπο με ένα κομμάτι μουσακά.Οι δημοσκοπήσεις αντανακλούν υψηλά επίπεδα αντιαμερικανισμού γιατί ο κόσμος θέλει να εκτονώσει κάπου την οργή του, αλλά «αν ανοίξεις λίγο περισσότερο τον μουσακά –είπε- θα δεις ότι η κοινή γνώμη είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένη με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ακόμη και αυτές στις οποίες Ελλάδα και ΗΠΑ συμμαχούν».
Διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι Για τους δημοσιογράφους ο Τσάρλι Ρις έγραφε πως «δεν είναι ασυνήθιστο ένας δημοσιογράφος να εργάζεται σε γρααφείο Τύπου υπουργείου παρότι καλύπτει το ρεπορτάζ του συγκεκριμένου υπουργείου», πως «έχουν πλήρη επίγνωση των πολλών αφεντικών που έχουν» και ότι «είναι ακόμη σύνηθες οι δημοσιογράφοι να λαμβάνουν δώρα ή ακόμη και χρήματα από ανθρώπους οι οποίοι σχετίζονται με τα ρεπορτάζ που καλύπτουν». Σημείωσε μάλιστα ότι «η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ήταν γνωστό ότι πλήρωνε δημοσιογράφους προκειμένου να γράφγουν ευνοϊκά ρε
Keywords
Τυχαία Θέματα