Διαμαντίδης – Παπαλουκάς για όλα!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς έδωσαν κοινή συνέντευξη αποδεικνύοντας πως έξω από το γήπεδο δεν τους χωρίζει τίποτα και μίλησαν τόσο για μπασκετικά, όσο και για κοινωνικά θέματα. Αναλυτικά η συνέντευξη στο ΒΗΜΑgazino:

-Έτσι όπως έγινε η συνάντησή μας, τελευταία στιγμή, σκεφτόμουν πόσο πολλά πράγματα στη ζωή μας έχουν συμβεί χάρη σε αυτήν την τελευταία «στιγμή». Σε εσάς αυτή η τελευταία στιγμή πώς έχει λειτουργήσει;

Θ.Π. Στο μπάσκετ μπορεί βέβαια να λειτουργήσει και θετικά
και αρνητικά, αλλά μπορώ να πω ότι έχω βγει κυρίως κερδισμένος την τελευταία στιγμή. Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτό δίνει στη νίκη μια ξεχωριστή ομορφιά.

Δ.Δ. Δεν θέλω με τίποτε στο μπάσκετ να φτάνει η τελευταία στιγμή, αλλά στην καθημερινότητά μου λειτουργώ πολύ με αυτόν τον τρόπο. Πληρώνω τους λογαριασμούς μου αφού λήξουν, βάζω βενζίνη στο αυτοκίνητο αφού ανάψει το κόκκινο λαμπάκι και διάφορα τέτοια. Δεν ξέρω γιατί το κάνω αυτό, απλώς συμβαίνει.

-Κύριε Παπαλουκά, υπάρχει κάτι για το οποίο νιώθετε πιο σοφός σε αυτή τη σειρά παιχνιδιών με τον Παναθηναϊκό; Κάτι για το οποίο λέτε «αυτή την φορά, σε αυτό δεν θα την ξαναπατήσω»;

Θ.Π. Πάντα έχεις κάποια καινούργια πράγματα στο μυαλό σου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει στο γήπεδο. Ένας αγώνας μπάσκετ είναι σαν μια θεατρική παράσταση που βγαίνεις να παίξεις χωρίς να ξέρεις το υπόλοιπο σενάριο. Μπορεί εσύ να έχεις τον ρόλο σου απόλυτα στο μυαλό σου και να ξέρεις πώς θα τον παίξεις, αλλά δεν είσαι ο μόνος πρωταγωνιστής, παίζουν κι άλλοι οι οποίοι μπορεί να αλλάξουν ολόκληρο το έργο.

- Άρα το βασικό χάρισμα που πρέπει να έχει ένας πρωταθλητής, ή μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, είναι να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το τυχαίο;

Θ.Π. Όχι. Απλώς πρέπει να έχεις δουλέψει τόσο πολύ, ώστε το τυχαίο που θα σου συμβεί να το έχεις ξανασυναντήσει.

Δ.Δ. Υποτίθεται ότι γι’ αυτό δουλεύουμε επί ώρες στην προπόνηση, για να είμαστε έτοιμοι για κάθε τυχαίο που θα εμφανιστεί, όμως επειδή είναι ομαδικό άθλημα, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε και να τα αλλάξει όλα.

-Εσείς οι δύο ανήκετε σε αυτό που ονομάζουμε «παράλληλη Ελλάδα». Είστε ακριβώς το αντίθετο από την «παρα – Ελλάδα» που έχει κυριαρχήσει εδώ και πολλά χρόνια και μας έχει δημιουργήσει προβλήματα.

Θ.Π. Δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι. Σε αυτήν την «παράλληλη Ελλάδα» ανήκουν πολλοί Έλληνες , απλώς υπάρχει μια τάση να προβάλλεται το κακό και να μην επιτρέπει στο καλό να φανεί. Στην καθημερινότητα υπάρχουν πάρα πολλοί που ανήκουν στην καλή Ελλάδα. Χθες διάβασα ότι κάποιος βρήκε μια τσάντα με 30.000 ευρώ και την παρέδωσε, και αυτό δεν προβλήθηκε πουθενά. Αν κάποιος είχε κλέψει μια τσάντα με 30.000 ευρώ θα το έλεγαν ακόμα οι ειδήσεις.

-Όταν σε λίγα χρόνια σταματήσετε το μπάσκετ και κοιτάξετε προς τα πίσω, θα νιώσετε ότι έπρεπε να είχατε κάνει κάτι παραπάνω για να σταματήσει η βία στις εξέδρες;

Θ.Π. Το να σταματήσει η βία στις εξέδρ
Keywords
Τυχαία Θέματα