166 εκθέματα εκλάπησαν από το αρχαιολογικό μουσείο Σκοπίων

18:59 19/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο διπλάσιος αριθμός αντικειμένων, σε σχέση με την πρώτη εκτίμηση, εκλάπησαν τελικώς από τον αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων, στην περίεργη “εξαφάνιση” που έγινε πριν τη μεταφορά τους στο νέο κτίριο.

Σύμφωνα με την τελική απογραφή, που έκανε η επιθεώρηση του υπουργείου Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, 166 αντικείμενα έκαναν “φτερά” από το μουσείο, αν

και μία εβδομάδα πριν, υπολογιζόταν ότι εκλάπησαν 80 αντικείμενα.

Σημειώνεται, ότι η κλοπή από το μουσείο των Σκοπίων διαπιστώθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν λίγο πριν τη μεταφορά στο νέο κτίριο, οι επιστάτες διαπίστωσαν ότι από τα κουτιά λείπουν αρχαιολογικά ευρήματα διαφόρων ιστορικών περιόδων, τα οποία είχαν βρεθεί σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους στην ΠΓΔΜ και κυρίως στο Ίσαρ-Μάρβιτσι, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ίβο Κότεφσκι, δεν διαπιστώνονται ίχνη διάρρηξης, με αποτέλεσμα οι υποψίες να επικεντρώνονται σε υπαλλήλους του μουσείου, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στην αποθήκη. Για το σκοπό αυτό, η αστυνομία, παράλληλα με την έρευνα, προβαίνει σε ανακρίσεις των υπαλλήλων. Επιπλέον, έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες κλεμμένων αντικειμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα