Α. Νεοφύτου για ιδιωτικοποιήσεις: «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή»

14:41 4/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η εξεύρεση 1,4 δισεκ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλοιωθεί, ξεκαθάρισε στις συντεχνίες της ΑΗΚ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα Γραφεία του Κόμματος και κατά την οποία οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ ενέμειναν στη θέση τους για μη συμπερίληψη του Οργανισμού στο πλάνο ιδιωτικοποιήσεων.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από μικροεντάσεις μεταξύ στελεχών του

ΔΗΣΥ και συνδικαλιστών, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της οι εκπρόσωποι των συντεχνιών αποχώρησαν χωρίς να προβούν σε δηλώσεις.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «για να ακούσουμε τους προβληματισμούς αλλά και να ξεκαθαρίσουμε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τις πραγματικότητες που έχουμε» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σε δηλώσεις, επισημαίνοντας ότι το μνημόνιο που υπέγραψε η Κύπρος προβλέπει ότι «έχει υποχρέωση μέσα από τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων να έχει έσοδα ύψους 1,4 δισεκ. ευρώ και η διαδικασία να ξεκινήσει το 2015. Αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλοιωθεί».

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή εντός του μνημονίου». «Υπάρχει άλλος δρόμος, ναι, η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, ο απεγκλωβισμός μας από το μνημόνιο με ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή τη χρεοκοπία της χώρας μας. Η καταγγελία όμως της δανειακής σύμβασης σημαίνει ότι η χώρα μας πάει ξανά σε περιπέτειες, σε αποσταθεροποίηση, εντείνεται η ανασφάλεια και βρίσκεται πάλι προ του ορατού κινδύνου της χρεοκοπίας» είπε.

«Δεν είμαστε σοβαροί έναντι της κοινωνίας, δεν είμαστε έντιμοι έναντι των εργαζομένων με το να μη λέμε τις πραγματικότητες» ανέφερε.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν, διατηρώντας ο καθένας τις δικές του θέσεις, στη διατήρηση του ήπιου πολιτικού κλίματος και στη συνέχιση του πολιτικού διαλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα