Αύξηση 7 σεντ το λίτρο στα καύσιμα κίνησης από 1η Ιανουαρίου

11:51 29/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αύξηση επτά σεντ το λίτρο επιβάλλεται από την πρώτη Ιανουαρίου στην τιμή των καυσίμων κίνησης.

Σύμφωνα ωστόσο με τον Σύνδεσμο Πρατηριούχων, η αύξηση δεν αγγίζει προς το παρόν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Το αδιαχώρητο αναμένεται να παρατηρηθεί τις προσεχείς μέρες στα πρατήρια βενζίνης, καθότι υπολογίζεται ότι οι οδηγοί θα σπεύσουν να εξασφαλίσουν καύσιμα για τα οχήματά τους με τις υφιστάμενες τιμές.

Σε επ` αόριστον απεργία

κατέρχονται από τις 2 Ιανουαρίου οι πρατηριούχοι στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ανακοίνωσε ο Επαρχιακός Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Αμμοχώστου (ΠΟΒΕΚ) με την ευκαιρία της παραχώρησης άδειας οικοδομής πρατηρίου πετρελαιοειδών στο Παραλίμνι.

Στην ανακοίνωσή του ο Επαρχιακός Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Αμμοχώστου προειδοποιεί πως αν μετά την παρέλευση δύο ημερών από αυτή τη μέρα δεν ανακληθεί η άδεια, τότε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων θα καλέσει τα μέλη του σε παγκύπρια στάση.

Η άδεια αφορά νέο πρατήριο στον κεντρικό δρόμο Παραλιμνίου -Αγίας Νάπας και σύμφωνα με την ανακοίνωση λόγω της διαμόρφωσης του δρόμου δεν υπάρχει για τον οδηγό η ενδεικνυόμενη ορατότητα, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και δεν τέθηκαν όροι από τη δυσμενή ανάπτυξη της περιοχής.

Το θέμα είχε τεθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και η θέση όλων των κομμάτων ήταν ότι επιβάλλεται η παγοποίηση της ανέγερσης νέων πρατηρίων γιατί παγκύπρια ο αριθμός τους θεωρείται υπεράριθμος.

Σε επιστολή του, εξάλλου, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, τον Δήμο Παραλιμνίου, τα τμήματα Πολεοδομίας και Δημοσίων Έργων και την Επίτροπο Διοίκησης, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Πρατηρίων Πετρελαιοειδών προειδοποιεί πως αν δεν ανακληθούν ή παγοποιηθούν «οι οποιεσδήποτε παράτυπα εκδοθείσες άδειες ανέγερσης νέων πρατηρίων», θα ακολουθήσει παγκύπριο κλείσιμο των πρατηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα