Αύξηση στα θανατηφόρα τροχαία στη Λάρνακα το 2013

12:42 3/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δώδεκα τροχαία δυστυχήματα με 13 θύματα σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2013 στην πόλη και επαρχία Λάρνακας και φαίνεται ότι κύρια αιτία είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και ακολουθούν η ταχύτητα, το αλκοόλ, η ταχύτητα και το κράνος, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπεύθυνος Τροχαίας Λάρνακας Υπαστυνόμος Ανδρέας Χαραλάμπους, «το 2012 στην πόλη και επαρχία Λάρνακας σημειώθηκαν 9 θανατηφόρα δυστυχήματα με 9 θύματα, ενώ το 2013 είχαμε 12 δυστυχήματα με 13 θύματα. Επίσης για

το 2012 είχαν σημειωθεί 97 σοβαρά τροχαία δυστυχήματα με 118 τραυματίες, ενώ για το 2013 είχαμε 58 σοβαρά δυστυχήματα με 66 τραυματίες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαραλάμπους είπε πως «συγκριτικά με το 2012, το 2013 είχαμε αύξηση των θανατηφόρων δυστυχημάτων και μείωση των σοβαρών τροχαίων. Φαίνεται ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι η κύρια αιτία για τα τροχαία δυστυχήματα και ακολουθούν η ταχύτητα, το αλκοόλ, η ταχύτητα και το κράνος».

Ανέφερε ακόμα ότι «παρ’ όλο που φαίνεται να υπάρχει μια μικρή μείωση παγκύπρια στα θανατηφόρα δυστυχήματα, εντούτοις στη Λάρνακα είχαμε μια αύξηση. Στη Λάρνακα είχαμε επίσης αρκετά ατυχή περιστατικά υπό την έννοια ότι αρκετοί νεαροί που δεν έφεραν προστατευτικό κράνος οδηγούσαν μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτες χωρίς άδεια και ασφάλεια».

Σημείωσε ότι η Αστυνομία προβαίνει σε αρκετές ενέργειες για αποφυγή των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων αλλά, όπως είπε, «φαίνεται ότι αυτό δεν είναι αρκετό».

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου κατά το 2013 είχε σημειωθεί ένα μόνο θανατηφόρο δυστύχημα στις 27 Νοεμβρίου στο Λιοπέτρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα