ΑΚΕΛ: Οι ΒΒ μας εμπλέκουν καθημερινά σε κατασκοπεία και στρατιωτικές περιπέτειες

13:58 9/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι οι Βρετανικές Βάσεις μας εμπλέκουν καθημερινά σε κατασκοπεία και στρατιωτικές περιπέτειες, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για το νησί μας, δήλωσε σήμερα ο Επικεφαλής Γραφείου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΑΚΕΛ Κώστας Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις

του, ο κ. Χριστοδουλίδης διερωτήθηκε «τι σημαίνει η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι το Ακρωτήρι (οι Βρετανικές Βάσεις) είναι η άμυνα μας και η άμυνα μας προστατεύει και το Ακρωτήρι;».

«Δεν νοείται η θέση της Κυβέρνησης ότι οι Βάσεις μας προστατεύουν από τυχόν ατύχημα, όταν είναι η παρουσία και η δράση των Βάσεων που εκ των πραγμάτων δημιουργούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην ανεπίσημη Σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «το ΑΚΕΛ σημειώνει τα αντιφατικά μηνύματα της Συνόδου των ΥΠΕΞ της ΕΕ», για προσθέσει πως «από τη μια, υποδηλώνεται η αναγκαιότητα για πολιτική λύση αλλά από την άλλη ζητά ισχυρή απάντηση από την διεθνή κοινότητα, χωρίς όμως να προσδιορίζει την ανάγκη αυτό να γίνει μόνο μέσα από το πλαίσιο του ΟΗΕ».

Όπως είπε «είναι φανερό ότι η ΕΕ για μια ακόμα φορά ακροβατεί ανάμεσα σε ανταγωνιστικά συμφέροντα των κρατών μελών της και τη στρατηγική εξάρτηση από της ΗΠΑ».

Επίσης, έθεσε το ερώτημα «εάν και πως αξιοποίησε το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Υπουργός Εξωτερικών, συμπληρώνοντας πως «το πρόσφατο ψήφισμα της Βουλής ανάμεσα σε άλλα, καλεί την Κυβέρνηση να συνταχθεί ή να αναλάβει πρωτοβουλίες υπέρ της ειρηνικής επίλυσης της εμφύλιας διένεξης στη Συρία και της δημοκρατικής εξομάλυνσης με βάση τη θέληση του συριακού λαού».

Σημειώνει ακόμα ότι «η ανάληψη μονομερούς στρατιωτικής δράσης παραβιάζει τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και κανόνες του εθιμικού Διεθνούς Δικαίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα