Αν. Εκπρόσωπος: Το φυσικό αέριο δεν συνδέεται με το Κυπριακό

18:19 10/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι διαδικασίες εξεύρεσης και εξόρυξης του φυσικού αερίου προχωρούν κανονικά και δεν συνδέονται με τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα που αφορά την επίλυση του Κυπριακού με την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι, “εάν λυθεί το Κυπριακό και αφού λυθεί, τότε βεβαίως θα υπάρχουν διαφορετικές συνέργειες και διαφορετικές προοπτικές συνεργασίας με όλους τους παίκτες στην περιοχή”.

Ερωτηθείς

για αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σε τουρκική εφημερίδα για τα οφέλη από το φυσικό αέριο μετά τη λύση του Κυπριακού και αν αυτό συνδέει τη λύση του Κυπριακού με το θέμα του φυσικού αερίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: “Κάθε άλλο. Αυτό αποσυνδέει τη λύση του Κυπριακού από το φυσικό αέριο”.

“Οι διαδικασίες εξεύρεσης, εξόρυξης του φυσικού αερίου προχωρούν κανονικά και δεν συνδέονται με τη λύση του Κυπριακού. Θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ότι, αν έρθει η λύση του Κυπριακού κατά τρόπο δίκαιο, ισορροπημένο και που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της λύσης, τότε και μόνον τότε ανοίγουν οι δρόμοι για συνεργασίες στην περιοχή με τον οποιονδήποτε”, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα