Αναθεώρηση του νόμου περί πολιτικών κομμάτων με στόχο τη διαφάνεια, προωθεί ο ΔΗΣΥ

14:29 30/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αναθεώρηση του νόμου περί πολιτικών κομμάτων με στόχο να συμβάλει στη διαφάνεια και την ενίσχυση των προσπαθειών για καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στην κοινωνία, προωθεί ο ΔΗΣΥ με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής.

Αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της πλατφόρμας «Διαφάνεια Τώρα» με κύριο θέμα συζήτησης την εφαρμογή των συστάσεων της επιτροπής GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης, στον περί πολιτικών κομμάτων νόμο του 2012 και

την αναθεώρησή του , με στόχο την επικράτηση της διαφάνειας.

Όπως δήλωσε ο συντονιστής της πλατφόρμας ‘Ερικ Σιουκιούργολου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ διαβεβαίωσε ότι με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής τον Σεπτέμβριο, το κόμμα θα υποβάλει πρόταση νόμου για πλήρη εφαρμογή των συστάσεων αυτών.

«Εμείς θα αναμένουμε να δούμε εφαρμογή αυτή και θα είμαστε στη διάθεση της Βουλής για συζήτηση του θέματος όταν χρειαστεί», συνέχισε.

Από πλευράς ΔΗΣΥ ο Βουλευτής του κόμματος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι στη συνάντηση ο Πρόεδρος του κόμματος είχε την ευκαιρία να επαναλάβει την θέση της παράταξης «που είναι ο πλήρης εναρμονισμός της νομοθεσίας μας και κατ επέκταση η πλήρης εναρμόνιση των πολιτικών κομμάτων με τις εισηγήσεις της επιτροπής GRECO”.

“H διαφάνεια πρέπει να θεσμοθετηθεί στο σύστημα και την κοινωνία μας, ώστε να ανακτήσουμε όλοι μαζί την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις πολιτικές διεργασίες και τα πολιτικά κόμματα, η εμπιστοσύνη δεν είναι κάτι το δεδομένο, είναι κάτι που κερδίζεται μέσα από πράξεις και πρακτικές”, συνέχισε.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι για το λόγο αυτό ο ΔΗΣΥ στοχεύει στο αμέσως επόμενο διάστημα να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να συνδράμει για να γίνει αυτή η αλλαγή στη νομοθεσία και η θεσμική αναβάθμιση.

«Ευελπιστούμε ότι η αναθεώρηση του νόμου περί πολιτικών κομμάτων θα συμβάλει στη διαφάνεια και θα ενισχύσει τις προσπάθειες για καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στην κοινωνία», είπε ο κ. Προδρόμου.

Κατέληξε λέγοντας ότι ο Πρόεδρος του κόμματος έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα εγείρει ο ΔΗΣΥ θέμα στον Πρόεδρο της Βουλής «για να επανέλθει με την επανέναρξη των εργασιών κατά προτεραιότητα αυτή η νομοθετική ρύθμιση και κατ ελπίδα να εγκριθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα