Αντίθετο το Παν. Κύπρου με την πρόταση για συγχώνευση της Πολυτεχνικής Σχολής

15:54 28/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Διαφωνία εκφράζει το Πανεπιστήμιο Κύπρου με την πρόταση νόμου που κατατέθηκε στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για συγχώνευση της Πολυτεχνικής Σχολής του και της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

«Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του προς τους πολιτειακούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς

της χώρας, το Πανεπιστήμιο είναι βέβαιο ότι η Πολιτεία θα απορρίψει την πρόταση, καθώς αυτή ικανοποιεί μόνο μεμονωμένες επιθυμίες ή προσωπικά συμφέροντα και δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωση το Πανεπιστήμιο, με αφορμή δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο.

Προσθέτει ότι έπειτα από επαφές και συζητήσεις μεταξύ των αξιωματούχων του Πανεπιστημίου Κύπρου και των κομματικών ηγεσιών, αλλά και των εμπλεκόμενων μερών, «διαφαίνεται πως η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο μίας τέτοιας συγχώνευσης».

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει ότι «συνεχίζει δυναμικά την περεταίρω ανάπτυξη της Πολυτεχνικής Σχολής» και ότι «σύντομα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του κτηρίου της Σχολής – ενός εκ των σημαντικότερων στρατηγικών έργων υποδομής της Πανεπιστημιούπολης».

Keywords
Τυχαία Θέματα